Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba: nustatyti – labai paprasta

Kartu su naujosiomis „iOS 18“ ir „iPadOS 18“ operacinių sistemų versijomis buvo pristatyta ir naujovė, kuri neabejotinai padidins „iPhone“ ir „iPad“ prieinamumą dar daugiau vartotojų Lietuvoje. Nuo šiol šiuos „Apple“ įrenginius galima valdyti ir lietuvių kalba, rašoma pranešime spaudai.
 iPhone
iPhone / Shutterstock nuotr.

„Lietuvių kalbos palaikymas „iOS 18“ operacinėje sistemoje neabejotinai padidins „iPhone“ telefonų prieinamumą Lietuvoje. Atnaujinimas prisideda ir prie skaitmeninės įtraukties – pavyzdžiui, asmenims su regos sutrikimais tampa lengviau naršyti meniu ir naudotis pritaikymo neįgaliesiems funkcijomis bei kitais įrankiais, kai tai gali daryti gimtąja kalba. Tai taip pat svarbu verslui, nes yra situacijų, kuomet darbuotojams reikalingi įrenginiai būtent su lietuvišku meniu“, – teigia „AVAD Baltic“ sertifikuotas „Apple“ sistemų inžinierius Andrej Michailov.

Lietuvių kalbos palaikymas yra toli gražu ne vienintelė „iOS 18“ siūloma naujovė. Naujoji operacinės sistemos versija vartotojams suteikia ir daugiau galimybių personalizuoti savo „iPhone“ pagrindinį ekraną, keisti programėlių piktogramų išdėstymą ir spalvas, pritaikant jas prie ekrano užsklandos.

Be to, papildomas dėmesys skirtas vartotojų duomenų privatumui. „iOS 18“ leidžia „Face ID“ ar „Touch ID“ užraktais užrakinti ne tik patį telefoną, bet ir norimas atskiras programėles, kuriose gali būti jautrios informacijos.

A.Michailov pabrėžia, kad visi „Apple“ įrenginių turėtojai yra kviečiami apsilankyti „iDeal“ salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, kuriuose „iDeal“ ekspertai padės sukonfigūruoti naujus įrenginius visiškai nemokamai ir atsakys į visus kylančius klausimus.

Tik keli paspaudimai

Operacinė sistema su lietuvišku meniu prieinama visuose „iPhone“ įrenginiuose pradedant nuo „iPhone XR“ ir „iPhone XS“. Tereikia įsidiegti naujausią „iOS 18“ versiją. O tai padarius, pagrindinę įrenginio kalbą nustatyti lietuvių – labai paprasta.

„Tik keli paspaudimai ir jūsų „iPhone“ meniu taps lietuviškas, taip pat lietuviškai bus rodoma ir visų lietuvių kalbą palaikančių programėlių informacija“, – sako A.Michailov.

Norėdami nustatyti lietuvių kalbą, visų pirma, savo įrenginyje eikite į nustatymų skiltį ir ten spauskite „General“, o atsidariusiame meniu pasirinkite skiltį „Language & Region“.

Bendrovės nuotr./„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba
Bendrovės nuotr./„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba

Jei lietuvių kalbos savo įrenginyje anksčiau nebuvote pridėję, atsidariusiame lange spauskite „Add Language...“ ir atsivėrusiame kalbų sąraše pasirinkite lietuvių. Ekrane pasirodžiusioje lentelėje reikia spausti „Use Lithuanian“.

Bendrovės nuotr./„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba
Bendrovės nuotr./„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba

Viskas, nuo šiol tiek pagrindinė įrenginio, tiek lietuvių kalbą palaikančių programėlių informacija bus rodoma lietuviškai.

Dar paprasčiau pagrindine įrenginio kalba nustatyti lietuvių, jei ji buvo pridėta anksčiau. Pavyzdžiui, jeigu naudojote lietuvišką abėcėlę palaikančią klaviatūrą. Tokiu atveju nustatymuose pasirinkus „General“ ir „Language & Region“, atsidariusio meniu viršuje matysite skiltį „Preferred Language“. Paspauskite ant trijų horizontalių brūkšnelių šalia lietuvių kalbos ir paprasčiausiai paslinkite ją į sąrašo kalbų viršų bei spauskite „Continue“.

Bendrovės nuotr./„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba
Bendrovės nuotr./„iPhone“ ir „iPad“ jau galima valdyti lietuvių kalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?