Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmanusis laikrodis „Huawei Watch D2“ – padės puoselėti širdies sveikatą ir identifikuoti hipertenzijos riziką

„Huawei“ atliktos apklausos duomenimis, dauguma europiečių yra nepatenkinti savo savijauta, tačiau beveik 60 proc. jų reguliariai nesitikrina savo sveikatos. Išmanusis laikrodis „Huawei Watch D2“ sprendžia šią problemą supaprastindamas pagrindinių sveikatos rodiklių stebėseną, taip padėdamas užkirsti kelią lėtinių ligų atsiradimui.
„Huawei Watch D2“
„Huawei Watch D2“ / Huawei nuotr.

Stebėkite kraujospūdį visą parą

Hipertenzija – viena iš labiausiai paplitusių lėtinių ligų pasaulyje. Nekontroliuojamas aukštas kraujospūdis gali padidinti širdies, inkstų ir smegenų ligų riziką. Todėl, kaip teigia „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė, naujasis „Huawei Watch D2“ sukurtas taip, kad vartotojai galėtų patogiai stebėti savo kraujospūdžio rodmenis bet kokiu metu.

„Šis išmanusis laikrodis matuoja kraujospūdį 24 valandas per parą, net ir miego metu. Laikrodyje integruoti algoritmai bei fizinės oro pompos manžėtė padeda įvertinti hipertenzijos riziką, nustatyti jos požymius, kraujospūdžio cirkadinį ritmą bei neįprastus jo svyravimus“, – teigia U. Eidžiūnaitė.

Svarbu ir tai, kad pats kraujospūdžio matavimas yra nesudėtingas. Jei vartotojas laikrodį dėvi, pavyzdžiui, ant dešinės rankos, jam tereikia ją priglausti prie krūtinės ir priešinga ranka paremti alkūnę. Tokia, didelių pastangų nereikalaujanti padėtis, leis išmatuoti kraujospūdį, kad ir kur bebūtumėte – darbe, automobilyje, prekybos centre ar lėktuve.

Huawei nuotr./„Huawei Watch D2“
Huawei nuotr./„Huawei Watch D2“

Nusistatykite, kaip ir kada matuoti

Dar vienas svarbus išmanaus laikrodžio privalumas – galimybė nustatyti priminimus apie kraujospūdžio matavimus. Tokia funkcija užtikrina, kad net ir darbų gausoje vartotojas galės laikytis tikslaus kraujospūdžio matavimo plano.

„Huawei Watch D2“ leidžia kraujospūdį matuoti rankiniu būdu arba pagal automatinį grafiką 15, 20, 30, 30, 45 arba 60 minučių intervalais. Taip pat jame yra įdiegta „Health Overview“, kuri analizuoja kraujospūdžio duomenis ir pateikia išsamias ataskaitas. Pastarosios gali būti ypač naudingos medicininių konsultacijų metu, nes gydytojai gali matyti išsamias paciento kraujospūdžio tendencijas per tam tikrą laiką, o tai gali padėti geriau diagnozuoti ir valdyti sveikatos sutrikimus“, – sako U.Eidžiūnaitė.

Huawei nuotr./„Huawei Watch D2“
Huawei nuotr./„Huawei Watch D2“

Nuo širdies ritmo iki streso valdymo

stebėjimo galimybes laikrodyje padidina jame įdiegta „TruSense“ sistema. Patobulinti algoritmai leidžia dar tiksliau matuoti odos temperatūrą, streso lygį, deguonies kiekį kraujyje, kraujagyslių elastingumą ar širdies ritmą. Pastarojo matavimo dažnumas gali būti pritaikomas atsižvelgiant į vartotojo aktyvumo lygį.

Streso stebėsenos sistema leidžia vartotojui dar geriau valdyti savo emocinę sveikatą. Kai streso lygis yra itin aukštas, ji gali pasiūlyti vartotojui atlikti raminančius kvėpavimo pratimus. Prie emocinės ir fizinės sveikatos puoselėjimo prisideda ir „Huawei Watch D2“ integruoti 80 treniruočių režimai, pavyzdžiui, bėgimas, važiavimas dviračiu ar kopimas į kalnus.

Be to, išmanusis laikrodis gali būti susietas tiek su „iOS“, tiek su „Android“ įrenginiais, todėl jį naudoti gali bet kokį išmanųjį telefoną turintys vartotojai.

Huawei nuotr./„Huawei Watch D2“
Huawei nuotr./„Huawei Watch D2“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai