Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 03 /19:47

Apsilydęs „Huawei“ telefonas apdegino vilniečio ranką

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas Sergejus, atsiuntęs nuotrauką, kurioje matomas akumuliatoriaus įkrovimo metu naktį apsilydęs telefonas „Huawei P9 Lite“. Telefonas, anot skaitytojo, buvo beveik visiškai naujas – sausio 17 dieną jis pirktas „Omnitel“ salone.
Apsilydęs „Huawei P9 Lite“
Apsilydęs „Huawei P9 Lite“ / Skaitytojo nuotr.

Susisiekus su Sergejumi jis tvirtino, kad apie trečią valandą nakties, matyt, per miegus besivartydamas lovoje, jis ranka prisilietė prie telefono, kuris buvo prijungtas prie kroviklio, ir nusidegino.

Prabudęs ir supratęs, kas darosi, jis skubiai ištraukė kroviklio laidą iš telefono lizdo, bet telefonas buvo taip apsilydęs, kad kroviklio lizdas iš telefono išsilupo kartu su laidu. Apgadintas buvo ir čiužinys.

Vyriškis teigė, kad aštraus kvapo, būdingo akumuliatoriaus pažeidimui, nejuto, be to, įrenginys, kaip matoma nuotraukoje, nėra išsipūtęs. Atviros liepsnos nebuvo.

Sergejus pripažino, kad įrenginio įkrovimui buvo naudojamas ne originalus „Huawei“ kroviklis, o originalus „Samsung“ kroviklis (ant abiejų įrenginių adapterių buvo nurodyti vienodi elektros srovės įtampos ir stiprumo rodikliai).

Telefonas buvo perduotas techninio aptarnavimo įmonei, iš kurios, Sergejaus teigimu, jį perėmė „Huawei“ atstovai.

Savo komentare 15min telefono gamintojo atstovai rašė: „Huawei“ yra įsipareigoję tiekti produktus, atitinkančius aukščiausią kokybę ir saugos standartus. Tikime, kad mūsų klientai ir toliau pasitikės mūsų produktais.

Pagal oficialias „P9 Lite“ naudojimosi instrukcijas, kraunant telefoną jis turėtų būti padėtas tokioje vietoje, kur jis galėtų atvėsti iki kambario temperatūros. Taip pat turėtų būti naudojami tik originalūs „Huawei“ įkrovikliai. Trečiųjų šalių dalių naudojimas „potencialiai gali sukelti žalą ir atsiliepti telefono veikimui (…) Neuždenkite savo telefono ir įkroviklio“.

Kiekvienas kliento atsiliepimas mums yra svarbus ir kaskart vertinamas pagal konkretų atvejį. Šiuo atveju telefonas buvo uždengtas užtiesalu ir krautas su trečiųjų šalių įkrovikliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento