Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 25 /12:56

JAV ir „Microsoft“: kinų kibernetinis veikėjas atakuoja ypatingos svarbos infrastruktūrą

Jungtinės Valstijos, jų sąjungininkės ir „Microsoft“ trečiadienį pranešė, kad Kinijos valstybės remiamas kibernetinis veikėjas įsiskverbė į ypatingos svarbos JAV infrastruktūros tinklus, ir perspėjo, kad panaši veikla gali būti vykdoma visame pasaulyje.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Jungtinės Valstijos ir tarptautinės kibernetinio saugumo institucijos skelbia šį bendrą kibernetinio saugumo patarimą, kad atkreiptų dėmesį į neseniai aptiktą... veiklos santalką, susijusią su Kinijos Liaudies Respublikos valstybės remiamu kibernetiniu veikėju, dar žinomu kaip „Volt Typhoon“, – sakoma JAV, Australijos, Kanados, Naujosios Zelandijos ir Jungtinės Karalystės pareigūnų išplatintame pareiškime.

„Ši veikla daro poveikį JAV ypatingos svarbos infrastruktūros sektorių tinklams, o agentūros mano, kad veikėjas gali taikyti tuos pačius metodus prieš šiuos ir kitus sektorius visame pasaulyje“, – sakoma jame.

Atskirame pareiškime „Microsoft“ teigė, kad „Volt Typhoon“ buvo aktyvus nuo 2021 metų vidurio ir taikėsi į svarbią infrastruktūrą Guame – JAV kariniame avanposte Ramiajame vandenyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas