Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 16

Kaip internete veikia Rusijos propagandos mašina: štai kokius triukus naudoja Kremlius

Rusija naudoja dirbtinį intelektą įvairioms iliuzijoms kurti ir informacijai manipuliuoti. Dabar propagandistams užtenka kelių valandų, kad netikras naujienas aptarinėtų milijonai žmonių JAV ar Europoje. Kremlius iš tikrųjų išpildė vieną blogiausių prognozių apie dirbtinio intelekto naudojimą: jis pavertė jį įrankiu kurti melą, kuris yra įtikinamesnis už tiesą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Vida Press nuotr.

Karališkojo tarptautinių reikalų instituto Skaitmeninės visuomenės iniciatyvos vadovė Isabella Wilkinson šiuos metus vadina „tobula audra“ propagandos ir dezinformacijos sklaidai naudojant dirbtinį intelektą.

Vien prieš Ukrainą rusai kiekvieną savaitę socialiniuose tinkluose sukuria mažiausiai 166 mln. netikrų naujienų pranešimų, todėl kovoti su dezinformacija yra sudėtinga.

Informacinių kampanijų geografija gali būti įvairi, ir atrodo, kad atsispirti tokiai informacinei atakai beveik neįmanoma.

Kaip Rusijai pavyko įgyvendinti vieną blogiausių prognozių dėl dirbtinio intelekto naudojimo, paverčiant jį melo kūrimo įrankiu, ir ar demokratinis pasaulis sugebės atlaikyti naujus iššūkius?

Dvi priežastys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas