„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2023 04 11

Kaip organizmą veikia tofu? Mokslas turi atsakymą

Tofu ir kiti sojos produktai ilgai turėjo prieštaringą reputaciją – manyta, kad juose esanti į estrogeną panaši medžiaga gali sukelti vėžį.
Tofu su sezamais
Tofu su sezamais / Vida Press nuotr.

Kita vertus, yra nemažai argumentų, kodėl verta įtraukti tofu ir kitus sojos produktus į savo valgiaraštį – jų naudingų maistinių savybių sąrašas tikrai įspūdingas.

Pavyzdžiui, 3 uncijų tofu porcijoje gali būti nuo 4 iki 14 gramų baltymų (priklauso nuo to, kaip tofu paruoštas), įskaitant visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis.

Jame taip pat yra B grupės vitaminų, sveikų nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir mineralų, tokių kaip kalcis, magnis, cinkas ir geležis, teigia dietologė bei JAV Mitybos ir dietologijos akademijos atstovė Amy Bragagnini.

Tačiau sojų produktus taip pat jau senokai lydi jiems nepalanki reputacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“