Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip tapti draugišku aplinkai? Keli paprasti žingsniai tvaresnio gyvenimo link

Gyvendami pramoniniame pasaulyje dažnai nesusimąstome apie savo vartotojiškumą bei jo poveikį gamtai. Aplinkai draugiškas gyvenimo būdas gali padėti ne tik sumažinti klimato kaitos, taršos problemas, bet ir padėti sutaupyti. Iš tiesų, ekologiškesnis gyvenimo būdas nereikalauja tiek daug pastangų, kaip gali atrodyti. Štai keli būdai, kaip nesukant galvos galite prisidėti prie aplinkos saugojimo.
Ekologija
Ekologija / 123RF.com nuotr.

LED lemputės

LED lemputės ne tik veikia ilgiau nei įprastos, bet ir yra daug efektyvesnės. Tai reiškia, kad sunaudosite mažiau energijos ir rečiau jas keisite. Be to, jos yra įvairaus ryškumo ir dizaino, todėl apšvietimą galite pritaikyti prie savo poreikių arba patalpos.

Daugkartinis naudojimas

Tai jokia paslaptis – vis daugiau žmonių renkasi daugkartinio naudojimo daiktus vietoje vienkartinių. Tiesa, kartais tiesiog nesusimąstome, jog vieną produktą galima pakeisti kitu. Štai keli daugkartinio naudojimo daiktai, kuriais galite papildyti savo kasdienybę:

  • Daugkartinis kelioninis puodelis-termosas
  • Gertuvė
  • Metaliniai, bambukiniai šiaudeliai
  • Daugkartiniai maišeliai
  • Bičių vaško servetėlės
  • Mikropluošto makiažo valymo servetėlės
123RF.com nuotr./Plastikinis ir daugkartinis maišelis
123RF.com nuotr./Plastikinis ir daugkartinis maišelis

Neišmeskite

Dėl lėngvo daiktų prieinamumo, kartais lengva išmesti panaudotas, nereikalingas priemones. Bet, pasitelkus kūrybiškumą, dauguma daiktų galima panaudoti antrą kartą, pavyzdžiui – dovanas įpakuoti į senus laikraščius ar žurnalus, tuščius šampūno buteliukus panaudoti smulkiems daiktams laikyti.

Mažinkite energijos suvartojimą namuose

Yra daugybė būdų, kaip sumažinti namuose sunaudojamos energijos kiekį – tai padės sumažinti sąskaitas už energiją ir gauti daugiau pinigų į kišenę. Pradėkite nuo termostato sumažinimo žiemą ir padidinimo vasarą, atjunkite prietaisus nuo elektros tinklo, baigę skalbti drabužius džiovinkite ant džiovyklės arba virvės, vietoje elektrinio virdulio naudokite užkaičiamą arbatinuką. Paprastam skalbimui naudokite šaltą vandenį – EuroStat.com duomenimis, virš 90% skalbimo metu sunaudotos energijos išeikvojama vandens kaitinimui.

Įsigykite vandens filtrą

Nesvarbu – po kriaukle, ar ąsočio formos, vandens filtras bet kokiu atveju bus gera idėja.

123RF.com nuotr./Vandens filtras
123RF.com nuotr./Vandens filtras

Vanduo iš krano nėra švarus ir pilnai tinkamas gerti – jame daug nuosėdų bei kalkių. Vandens filtras ne tik išvalys visus nešvarumus, bet ir sumažins plastiko suvartojimą jūsų namuose, išvengiant vandens pirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas