Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijoje gyvenančių voveraičių maro testai – teigiami

Pietų Tahoe ežero apylinkėse gyvenančių voverių maro testai buvo teigiami. Pareigūnai buvo priversti uždaryti kelias netoliese esančias vietas, teigiama naujienų pranešimuose.
Paprastoji voverė
Paprastoji voverė / Vytauto Šauklio nuotr.

Užsikrėtimų pasitaiko ir šiais laikais

Šią savaitę pareigūnai paskelbė, kad Kiva paplūdimys ir Taylor Creek lankytojų centras Pietų Tahoe ežere bus uždaryti iki penktadienio (rugpjūčio 6 d.) po teigiamų maro tyrimų, rašo „The Tahoe Daily Tribune“. Užsikrėtusios voverės neturėjo jokio žinomo kontakto su žmonėmis, pranešė „Daily Tribune“.

Kalifornijos sveikatos departamento duomenimis, marą sukelianti bakterija Yersinia pestis natūraliai paplitusi kai kuriose Kalifornijos dalyse, taip pat ir El Dorado apygardoje, kurioje yra Pietų Tahoe ežeras. Praėjusiais metais šios vietovės gyventojo maro testas buvo teigiamas ir tai buvo pirmasis maro atvejis valstijoje per penkerius metus, anksčiau pranešė „Live Science“.

Maras geriausiai žinomas dėl to, kad 1300 m. Europoje sukėlė Juodąją mirtį. Užsikrėtimų pasitaiko ir šiais laikais, nors žmonių užsikrėtimo atvejai yra palyginti reti ir paprastai gydomi įprastais antibiotikais. Ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis (CDC), JAV kasmet vidutiniškai užregistruojama apie septynis maro atvejus. Daugiausia maro atvejų pasitaiko Naujosios Meksikos šiaurėje, Arizonos šiaurėje, Kolorado pietuose, Kalifornijoje, Oregono pietuose ir Nevados tolimuosiuose vakaruose. Pasaulyje nuo 1990-ųjų daugiausia žmonių maro atvejų užregistruota Afrikoje.

Pasak CDC, ligą platina graužikai, įskaitant voveres, žiurkes bei jų blusas. Žmonės maru gali užsikrėsti įkandus blusai arba per sąlytį su užsikrėtusio gyvūno audiniais ar kūno skysčiais.

Šią savaitę vietos ir valstijos pareigūnai ištirs daugiau graužikų, kad įvertintų maro pavojų visuomenei, sakoma pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas