Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karybos ekspertas įvertino: rusų bombose yra detalių iš pigių buitinės technikos prietaisų

Rusijos ginklai, ypač raketos, pasižymi prastesnėmis techninėmis charakteristikomis, nei teigia Rusijos propaganda. Be to, jose dažnai naudojamos iš buitinės technikos prietaisų paimtos sudedamosios dalys, interviu „Vakarinis Kyjivas“ pareiškė sostinės teismo ekspertizės mokslinio tyrimo instituto direktorius Oleksandras Ruvinas.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

Kalbėdamas apie raketas „Iskander“, kurias rusai naudoja smogdami Ukrainai, ekspertas pažymėjo, kad jų tikslumas yra prastesnis, nei teigia rusai. O raketa „Kinžal“, kuri yra tiesiog „Iskander“ modifikacija, nepasiekia rusų deklaruojamo 10 machų (12 240 km/h) greičio.

Nepaisant to, atsižvelgdami į vykstančio karo realijas, rusai stengiasi modernizuoti ir tobulinti savo ginkluotę. Tačiau jiems labai trukdo Vakarų šalių įvestos technologinės sankcijos.

Pasak O.Ruvino, rusų raketose pradėtos naudoti žvalgybiniams bepiločiams lėktuvams „Orlan-10“ skirtos nukreipimo sistemos. Šias sistemas gamina pati Rusija, tačiau jos vis dar gaminamos iš užsienietiškų elektroninių komponentų. Ne tik kiniškų, bet ir vakarietiškų.

„Matome, kad kai kurios grandinės lituojamos rankomis ir netgi naudojamos buitinės technikos detalės. Pavyzdžiui, valdomose aviacinėse bombose mechanizmas, tiesiogiai atidarantis sviedinio sparnus, paimtas iš prancūziško buitinio ir biuro ventiliatoriaus, kurį galima laisvai įsigyti už 13 dolerių“, – aiškino žinovas.

Anksčiau pranešta, kad Šiaurės Korėjos raketose, kuriomis rusai apšaudė Ukrainą, rasta dalių iš Jungtinių Valstijų ir Europos. Tai komponentai, kurie buvo pagaminti 2021–2023 m. Remdamiesi šiomis gamybos datomis, ekspertai teigia, kad raketa „negalėjo būti surinkta anksčiau nei 2023 m. kovą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas