Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karybos ekspertas papasakojo, su kokiais ginklais rusams kils vis daugiau problemų

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Petro Černykas papasakojo, dėl kokių ginklų rusams kils vis daugiau problemų, rašo unian.ua.
Lymane – sunaikinta rusų technika
Lymane – sunaikinta rusų technika / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusai turės vis daugiau ir daugiau problemų – visų pirma, dėl šarvuotos technikos. Tai yra, klasikinių tankų. Kodėl? Jiems liko viena gamykla – „Uralvagonzavod“, gaminanti šiuos tankus, pirmiausia T-90“, – teigė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas P.Černykas.

Visgi, pasak jo, šios gamyklos pajėgumai – ne daugiau kaip 25 tankai per mėnesį, tad per metus susidaro vos 300.

„Apie 4000 jų jau sunaikinta“, – atkreipė dėmesį ekspertas.

Be to, pulkininko teigimu, rusai negalės kurti naujų artilerijos pabūklų, tokių kaip savaeigis pabūklas 2S19 „Msta-S“. „Jiems liko tik šešerios–aštuonerios staklės, bet ne gamyklos“, – sakė P.Černykas.

Be to, jis pažymėjo, kad lėktuvas bombonešis Tu-95MS patiria „technologinį nuosmukį“, o kiekvienas pakilimas į orą yra didelis krūvis pačiai konstrukcijai. „Taip, jie turi apie 60 šių lėktuvų. Pagal kanibalizmo metodą suformuos keletą tokių, kurie gali būti funkcionalūs“, – sakė ekspertas.

Taigi, pasak P.Černyko, strateginiame rusų plane „viskas ritasi žemyn“, išskyrus raketinę ginkluotę. „Čia, deja, jie sugebėjo ant konvejerio paleisti daugiau nei 100 raketų ir principu „pagaminta – panaudota“ terorizuos mus iki šio karo pabaigos“, – sakė jis.

Karo ekspertas taip pat pažymėjo, kad Rusijos sandėliuose vis dar yra daug „seno šlamšto“ – ypač artilerijos įrenginių ir šarvuočių. „Ir vėl tas pats kanibalizmo metodas: paėmėme 3–4 transporto priemones, sulipdėme į vieną, išmetėme į mūšį – sudeginome“, – pridūrė jis.

Visgi P.Černykas teigė, kad nors per pusantrų metų Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino daugiau kaip 4 tūkst. tankų ir daugiau kaip 8 tūkst. šarvuotų kovos mašinų, „suprantame, kad jų sandėliuose tebėra tie patys skaičiai, ir net daugiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas