Kasdien valgant medų, galima papildyti organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis, skatinti medžiagų apykaitą, sustiprinti imunitetą ir atsparumą, išvengti įvairių ligų rizikos.
Bet jūs negalite valgyti daug medaus, tiesiog suvalgykite 1–2 šaukštus jo per dieną.
Pagrindinės medaus sudedamosios dalys yra gliukozė ir fruktozė. 100 gramų yra apie 35 gramai gliukozės, 40 gramų fruktozės ir 2 gramai sacharozės.
Gliukozė ir fruktozė yra monosacharidai, kuriuos organizmas gali pasisavinti tiesiogiai, nesuvirškinus. Jei valgysite per daug medaus, cukraus perteklius pavirs riebalais, o tai padidins nutukimo riziką.
Medaus glikemijos indeksas yra 58. Nors medus turi mažesnį šį indeksą nei cukrus, medus vis tiek yra aukšto glikemijos indekso maistas. Valgant jo per daug gali lengvai padidėti kraujyje cukraus kiekis.