Kodėl tyrimui pasirinkta hidrochlorinė rūgštis? Nes tai yra viena pagrindinių sudedamųjų mūsų skrandžio rūgšties dalių, kuri pradeda medžiagų virškinimo procesą ir skaido maistą į naudingus komponentus, kurie mums tiek energiją ir maistines medžiagas.
Tačiau, nors ir lengva daryti prielaidą, kad mėsainį juodu dumblu paverčia greitajame maiste esančios medžiagos, tai nėra visiškai tiesa.
Na bent jau taip yra teoriškai. Realybėje tai, ką ji padaro „McDonald's“ mėsainiui, yra kur kas mažiau draugiška skrandžiui.
Tačiau, nors ir lengva daryti prielaidą, kad mėsainį juodu dumblu paverčia greitajame maiste esančios medžiagos, tai nėra visiškai tiesa.
Eksperimentas nėra tikras mūsų skrandžio mechanizmo vaidmuo – mūsų skrandžiai taip pat gamina tulžį ir daug kitų rūgščių rūšių skrandyje, kad maistas būtų skaidomas efektyviau.
Kaip aiškina „Periodic Videos“ komanda, vaizdelyje riebalai nėra ištirpdomi labai greitai, nes jie tiesiog mirksta koncentruotoje hidrochlorinėje rūgštyje.
Praėjusiais metais su „McDonald's“ mėsainiu atliktame populiariame eksperimente rodoma, kaip mėsainis per 30 dienų visiškai nepakito.
Taip pat skaitykite: Kodėl mėnesį stiklainyje pragulėjęs „McDonald's“ mėsainis atrodo kaip šviežias?