Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas trečias amerikietis negali ištverti ilgiau nei valandą be „Wi-Fi“ ryšio

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad vis daugiau amerikiečių turi priklausomybę „Wi-Fi“ ryšiui. „Broadcom“ užsakyto tyrimo rezultatai parodė, kad 60 procentų respondentų negali praleisti visos darbo dienos be „Wi-Fi“ prisijungimo taško. Trys iš dešimties atsakė, kad jie negali būti be „Wi-Fi“ ryšio ilgiau nei valandą.
Mergina dirba su kompiuteriu
Mergina dirba su kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apklaustieji žmonės teigė, kad norėdami gauti greitą ir patikimą „Wi-Fi“ prieigą mielai mainais galėtų skirti tam tikras „aukas“. Devyni iš dešimties už „Wi-Fi“ prieigą paaukotų vieną iš mėgstamiausių užsiėmimų prisijungus. „Aukojamųjų“ veiklų sąraše – „Twitter“ (atsisakytų 57 proc. teigiamai atsakiusiųjų), „Facebook“ (50 proc.), o trečdalis galėtų netikrinti pašto dėžučių.

Priklausomybė yra tokia stipri, kad didelė dalis atsisakytų ir realių daiktų už „Wi-Fi“ prieigą – šokolado plytelės (43 proc.) ar kavos (39 proc.). Didėjančią šalies gyventojų priklausomybę nuo „Wi-Fi“ prieigos lemia didesnė turinio atnaujinimo bei aukštos raiškos vaizdo transliacijų paklausa mobiliuosiuose prietaisuose.

Michaelis Hurlstonas, „Broadcom Mobile & Wireless“ grupės viceprezidentas teigia, kad galimybė prisijungti prie „Wi-Fi“ ryšio žmonėms tapo tokia pat svarbi, kaip ir rytinis kavos puodelis. Bet šiandieniniai „Wi-Fi“ įrenginiai nebuvo kurti tokiems poreikiams ir sprogimo pavidalu išaugusiam vartojimui.

Tam, kad būtų patenkintas žmonių poreikis turėti spartų ir patikimą ryšį, reikalingi greitesni, toliau siekiantys, daugiau aprėpiantys ir labiau energiją taupantys penktosios kartos (5G) „Wi-Fi“ įrenginiai. Iki šių metų pabaigos tokie įrenginiai bus pradėti gaminti ir palaikys „802.11ac“ standarto reikalavimus.

Parengė: FWD.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas