Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek kainuoja telefonai su ilgiausiai tarnaujančiais akumuliatoriais? Tikrai ne 1000 eurų!

Telefonų sparta yra labai svarbu, bet talpus, ištvermingas akumuliatorius ne mažiau reikalingas. Pagal „GSMArena“ pateikiamus duomenis, telefonų baterijų ištvermė nuo 2010 m. padvigubėjo. Galėtume pagalvoti, kad nauji telefonai akumuliatorių energiją išnaudoja kur kas efektyviau, bet iš tiesų šį ištvermės padidėjimą labiausiai lemia išaugusios akumuliatorių talpos.
Akumuliatoriaus įkrovimas
Akumuliatoriaus įkrovimas / Vida Press nuotr.

2010 metais vidutinis telefonas tarp įkrovimų ištverdavo apie 40 valandų. Kiekvienais metais šie rodikliai gerėjo, o 2017 metais telefonas be įkroviklio gali tarnauti maždaug 80 valandų. Jei kreivės krypti nesikeis, tai 2024 metais telefonai galės be įkrovimo ištverti apie 160 valandų. Tiesa, nereikia pamiršti, kad ir dabar yra telefonų su milžiniškos talpos akumuliatoriais. Tokie aparatai gali pasiūlyti labai ilgą veikimą naudojantis vien akumuliatoriaus energija.

Pirmajame „GSMArena“ grafike puikiai matoma kad akumuliatorių ištvermė didėjo vien dėl didesnės jų talpos. Bėgant metams efektyvesnio energijos naudojimo triukų neišmokta arba juos kompensuoja nauji būdai energiją sunaudoti. Paskaičiuota, kad vidutinis telefonas, panaudodamas 1 mAh, sugeba veikti apie 1,5 min.

Kitas grafikas dar įdomesnis. Joje brėžiamas visų 2017 metais pristatytų telefonų akumuliatoriaus darbo trukmės priklausomybė nuo kainos. Kaip matome, brangesnis telefonas dar nebūtinai reiškia ilgesnį akumuliatoriaus tarnavimo laiką. Grafikas viršūnę pasiekia ties 300 eurų suma. Tiek kainuojantys telefonai dažniausiai turi ne tokius galingus ir labiau ekonomiškus lustus, o galios užtenka daugeliui. Be įkroviklio tokie biudžetiniai įrenginiai vidutiniškai ištveria apie 85 valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento