Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos universiteto startuoliui – solidi parama

Klaipėdos universiteto atžalinė įmonė „Inobiostar“, vadovaujama dr. Tatjanos Paulauskienės, laimėjo „Horizon Europe“ iniciatyvos „Women TechEU“ 75 tūkst. finansinės paramos paketą.
Dr. Tatjana Paulauskienė
Dr. Tatjana Paulauskienė / KU nuotr.

Į startuolį „Inobiostar“ suburta KU mokslininkų grupė sukūrė ir sėkmingai plėtoja aplinkai draugišką sorbentą – aerogelį su naftą skaidančiais mikroorganizmais į vandenį išsiliejusiems naftos teršalams neutralizuoti.

„Inobiostar“ ir KU sukurta biotechnologija naftos teršalus jūrinėje aplinkoje skaido pasitelkiant jais mintančius mikroorganizmus. „Sukurti jiems geriausias įmanomas sąlygas buvo viena kertinių užduočių. Laboratorijose atradome būdą, kaip minėtus mikroorganizmus apgyvendinti šiauduose – natūralių pagalbinių medžiagų terpėje. Tokiu būdu sprendimas ne tik puikiai atlieka savo pirminę funkciją, bet ir yra draugiškas aplinkai bei įgalinantis tikslingai panaudoti vietines žaliavas – žemės ūkio produkcijos likučius“, – yra aiškinusi mokslininkė.

KU nuotr./Mokslininkų grupė sukūrė ir sėkmingai plėtoja aplinkai draugišką sorbentą – aerogelį su naftą skaidančiais mikroorganizmais.
KU nuotr./Mokslininkų grupė sukūrė ir sėkmingai plėtoja aplinkai draugišką sorbentą – aerogelį su naftą skaidančiais mikroorganizmais.

Finansinė parama, į kurią galėjo pretenduoti tik moterų vadovaujamos įmonės, suteikia KU mokslininkų technologijai „deep tech“ (giliosios technologijos) statusą, reiškiantį, jog inovacija yra reikšminga visos Europos rinkai.

Skelbiama, jog į programos „Women TechEU“ paramą visoje Europoje pretendavo 467 startuoliai. Sėkmė lydėjo tik du kolektyvus iš Lietuvos, kuriems vadovauja moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas