Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 23

Klimatologas atskleidė, kokių atostogų krypčių nesirinktų dėl klimato kaitos pavojų

Nuo ramios metų pradžios iki intensyvaus El Niño bei įvairias pasaulio dalis ženklinančių karščio bangų – nors metai tik įpusėję, 2023-ieji primena tikrus linksmuosius kalnelius. Nors Lietuvoje gyvename gan ramiai dėl palankios klimato zonos, kitoms pasaulio šalims pasisekė kur kas mažiau. 15min pasidomėjo, kokių ekstremalių orų galima tikėtis likusiais metais ir kurie pasaulio regionai nukentės labiausiai.
Potvynis Pietų Korėjoje
Potvynis Pietų Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“

Stiprios liūtys, audros, potvyniai, pasaulį kaitinantis El Niño – tai tik keli ekstremalūs orų reiškiniai, užgriuvę pasaulį šiais metais. Dėl žmogaus sukeltos klimato kaitos jų efektai tik stiprėja pridarydami vis daugiau žalos žmonijai ir aplinkai.

„Atrodo, daug atsitiko įvykių metų pradžioje, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad pasaulis nurimo“, – 15min teigė Vilniaus universiteto klimatologas Justas Kažys.

Nors ekstremalius orų reiškinius prognozuoti sunku, mokslininkas pasidalijo įžvalgomis, kokių reikšmingų įvykių vis dėlto galime tikėtis per likusius metus ir į kuriuos pasaulio regionus atostogų neplanuotų dėl galimai pavojingų orų sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas