Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriptovaliutų karštinei pasidavė ir „Samsung“

Pietų Korėjos įmonė „Samsung“ savo milžiniškose lustų gamyklose didžiuliais kiekiais „kepa“ atminties, telefonų sisteminius lustus ar grafikos procesorius. Panašu, kad šių gamyklų asortimentas netrukus bus papildytas dar vienu produktu, skirtu specifiškai kriptovaliutų kasėjams.
Bitkoinų kasimas
Bitkoinų kasimas

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad „Samsung“ pasirašė sutartį su neįvardijama Kinijos įmone dėl specializuotos paskirties integrinių grandynų (ASIC), skirtų kriptovaliutoms kasti, lustų gamybos. Viešai žinoma tik tiek, kad „Samsung“ gaminami ASIC grandynai bus itin didelio efektyvumo, o kinų užsakymo dydis – milžiniškas.

Didžiausi Kinijoje ASIC plokščių pardavėjai yra „Bitman“ ir „Cannan“. Jie seniau bendradarbiaudavo su TSMC, kurie ir kepdavo lustus jų ASIC skaičiavimo mašinoms.

Lyginant su vaizdo plokštėmis, ASIC efektyvumas kasant kriptovaliutas yra kur kas didesnis. Tačiau šie komponentai yra itin specializuoti – jie yra tinkamai tik tam tikros valiutos kasimui. Todėl jeigu kriptovaliutų rinka sprogtų, ASIC taptų tiesiog labai brangiais padėklais, keliančiais milžinišką triukšmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento