Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuo vertinga debesijos paslauga?

Įvairios įmonės vis dažniau pasitelkia debesija pagrįstus sprendimus. „Gartner“ prognozuoja, kad iki 2025 m. 85 procentai įmonių taikys pirmiausia būtent tokį darbo organizavimo principą, o šiuo metu 81 procentas įmonių turi arba įgyvendina keleto debesų strategiją. Be to, 67 procentai korporatyvinės infrastruktūros jau veikia debesijos pagrindu.
Skaitmenizavimas
Skaitmenizavimas / 123rf.com nuotr.

Galimybė sutaupyti yra esminis veiksnys, skatinantis naudotis debesija – 66 procentai įmonių akcentuoja, kad debesijos dėka infrastruktūros projektams reikia mažiau laiko. Toks efektyvumas supaprastina IT specialistų darbą ir pagerina paslaugų kokybę.

Debesijos paslauga taip pat leidžia gerokai optimizuoti išlaidas. Vis daugiau įmonių atranda hibridinę debesų strategiją, kurią skatina nuolatinės naujovės, paslaugų skaidrumas, nuspėjamumas ir galimybė keisti darbų apimtis realiuoju laiku. Štai kodėl debesija bei hibridiniai sprendimai vis labiau populiarėja.

WaveCom nuotr. / Kuo vertinga debesijos paslauga?
WaveCom nuotr. / Kuo vertinga debesijos paslauga?

„VMware Cloud“ platforma

„VMware Cloud“ yra pasaulinė debesų operatorių ekosistema, naudojanti „VMware“ technologiją. Ją naudoja maždaug 4000 operatorių 100 šalių, iš kurių maždaug 330 turi „VMware“ patiktrintą, debesyje patvirtintą akreditaciją. „WaveCom“, ilgalaikis „VMware“ pažangaus lygio partneris, yra „VMware Cloud“ patvirtintas ir akredituotas „Daster Recovery“ paslaugų teikėjas.

„WaveCom Cloud“ paslauga

„WaveCom“ „VMware Cloud“ siūlo lanksčią, patikimą, didelio našumo duomenų centro paslaugą, kurios dėka galima apsieiti be nuosavos serverio infrastruktūros. Tai leidžia sukurti pagal jūsų poreikius pritaikytą sprendimą – nuo ​​vienos virtualios mašinos iki didelės įmonės IT infrastruktūros, paskirstytos įvairiuose duomenų centruose.

Pasirinkus mūsų debesį, sumažinamos infrastruktūrai skirtos sąnaudos, nereikia daug kapitalo reikalaujančių investicijų ir didelės komandos, todėl galima planuoti išlaidas, sutelkti dėmesį į pagrindinę įmonės veiklą ir greitai įgyvendinti pokyčius.

Mūsų debesis apima VMware NSX-T, „Cloud Director Availability“, „Tanzu Kubernetes“ tinklą ir „Cloud Director“, siūlomos tokios funkcijos kaip IaaS, Hybrid Cloud, PaaS, DRaaS ir Backup. „VMware Sovereign Cloud“ derina debesų kompiuterijos lankstumą ir efektyvumą su dar didesniu duomenų saugumu ir laikosi visų galiojančių teisės aktų, todėl idealiai tinka subjektams, tvarkantiems jautrius duomenis.

Artumas – pagrindinis WaveCom regioninės „VMware Cloud“ paslaugos pranašumas yra jos artumas, kurio dėka išvengiama didelio operacijų vykdymo delsimo.

Efektyvumas – ISO 27001 sertifikuotas didelio efektyvumo duomenų centras ir sparčiai teikiamos paslaugos padeda išvengti neplanuotų prastovų, leidžia planuoti veiklos tęstinumą ir sklandžiai įgyvendinti planą.

Rizika – mūsų „VMware“ patvirtintos paslaugos – saugios ir atitinkančios informacijos saugumo standartus – teikiamos iš Estijos. Mes palaikome duomenų suverenitetą, o tai reiškia, kad klientų duomenims taikoma Estijos privatumo įstatymų ir valdymo struktūrų jurisdikcija. Be to, klientų duomenys yra apsaugoti griežta sutartimi, užtikrinti jų saugumą taip pat yra paslaugų teikėjo pareiga.

SLA – suprantame pagrindinių mūsų klientų poreikius ir prisiimame atsakomybę, įsipareigodami laikytis griežtų SLA sąlygų.

Kompetencija – „WaveCom“ yra ilgalaikis pažangaus lygio „VMware“ partneris, teikiantis virtualizuotas paslaugas, ir akredituotas „VMware Cloud Verified“ bei „Disaster Recovery“ paslaugų teikėjas.

Komanda – mūsų sertifikatai patvirtina, jog turime subūrę kvalifikuotą ir savo sritį išmanančią komandą. Turime 10 VCP sertifikatų, 3 VCAP sertifikatus, taip pat – VCIX sertifikatą. Mūsų klientai internetu gali tiesiogiai bendrauti su mūsų ekspertais realiuoju laiku.

Lankstumas ir suderinamumas – „VMware“ aplinkoje naudojame pažangius virtualizacijos įrankius. Darbo krūvius galima lengvai perkelti į debesį ir iš jo, o klientai gali naudotis savo turimais techniniais įgūdžiais bei įrankiais.

„Cloud Director“ paslaugų platforma

„VMware Cloud Director“ yra hibridinė debesų platforma, integruojanti įvairias debesų aplinkas ir vietinius „vSphere“ pagrindu veikiančius duomenų centrus, todėl klientai gali lanksčiai konfigūruoti: greitai susikurti naujus vApp konteinerius, virtualias mašinas, katalogus ir NSX tinklo paslaugas. „Cloud Director“ API leidžia automatizuoti valdymo operacijas ir yra suderinama su „Infrastructure as Code“ programine įranga, tokia kaip „Ansible“ ir Terraform.io.

Vartotojams gali būti priskirtos skirtingos privilegijos, grupės ir vaidmenys, atsižvelgiant į jų poreikius. Platforma palaiko saugų dviejų veiksnių autentifikavimą naudojant AzureAD, Cisco DUO, RSA SecureID arba kitus SAML ir OAuth pagrindu veikiančius sprendimus. Kelių svetainių funkcija sujungia skirtingas lokacijas naudodama įvairių duomenų centrų paslaugas ir yra integruota su „vRealize Operations Tenant“ programėle, skirta stebėjimui bei statistiniams duomenims.

Papildomos paslaugos apima integruotus „Veeam“ ilgalaikio atsarginio kopijavimo sprendimus, „VMware Tanzu Kubernetes“ kaip paslaugą, S3 objektų saugyklą ir „App Launchpad“, skirtą šablonams ir konteineriams tvarkyti.

WaveCom nuotr./Kuo vertinga debesijos paslauga?
WaveCom nuotr./Kuo vertinga debesijos paslauga?

Infrastruktūra

Mūsų debesijos paslauga, esanti moderniame duomenų centre Estijoje, veikia su trimis atskiromis HPE Synergy 12000 Frame sistemomis, kad pasiekiamumas būtų optimalus, o visi komponentai – dubliuojami. Kiekviena sistema turi šešis papildomus maitinimo šaltinius, prijungtus prie skirtingų UPS blokų, kad nutrūkus elektros energijos tiekimui būtų užtikrintas nenutrūkstamas veikimas.

Naudojame HPE Synergy 480 G10 serverius su Intel® Xeon® Gold 6142 2,6 GHz procesoriais ir naujos kartos NVMe Gen4 saugojimo sistemomis, galinčiomis apdoroti milijonus IOPS. Šios sistemos yra prijungtos prie papildomo 32 Gb FC SAN tinklo.

Mūsų „VMware vSphere Enterprise Plus“ programinės įrangos duomenų centras siūlo patikimumą, efektyvumą ir tvirtą apsaugą. „WaveCom“ debesijos paslauga veikia nuolat, net ir serverio techninės priežiūros bei atnaujinimų metu. Virtualios mašinos techninės priežiūros metu automatiškai ir sklandžiai perkeliamos į kitą pagrindinį serverį naudojant „VMware vMotion“, o serverio gedimo atveju paleidžiamos kituose klasterio serveriuose, užkertant kelią duomenų praradimui.

NSX-T tinklo paslaugos

“VMware” NSX tinklo virtualizavimo ir saugos platforma veikia kaip programinės įrangos apibrėžtas duomenų centras (Software-Defined Data Center SDDC). Atnaujintame NSX-T naudojamas GENEVE inkapsuliavimo protokolas geresniam greičiui paskirstytuose tinkluose ir dviejų pakopų maršruto parinkimo modelis, skirtas sumažinti vėlavimus kelių svetainių tinkluose. NSX-T sujungus tinklo ir saugos funkcijas, galima automatizuotai valdyti nulinio pasitikėjimo modelio tinklus ir paslaugas. Jame yra intelektuali vertikali „Edge“ ugniasienė ir horizontali paskirstyta ugniasienė. Saugos strategijas galima automatiškai taikyti visoms pažymėtoms debesų programoms.

NSX-T Edge Gateway įgalina SNAT ir DNAT funkcijas interneto ryšiui, o L2 ir IPSEC VPN užtikrina saugią prieigą. Integruotas “AVI Advanced Load Balancer” nukreipia išorinį srautą naudodamas įvairius algoritmus.

Mūsų pagrindiniai „VMware ESXi“ serveriai yra prijungti prie 80 GB tinklo, susieto su pasikartojančiais „Nexus 9300“ 100 Gbit/s pagrindinio tinklo jungikliais. Cisco ASR 9902 maršrutizatoriai dubliuoja pagrindinį tinklą ir subalansuoja srautą. Jie yra skirtinguose duomenų centruose ir yra prijungti prie įvairių tranzito partnerių, pvz., „Arelion“, „Cirtic Telecom“ ir RTIX su 100 Gig nuorodomis. Mūsų tinklas apsaugotas nuo DDoS ir perkrovų. Taip pat jis naudoja Cisco HSRP protokolą, kad užtikrintų nenutrūkstamą srautą. Visos virtualios mašinos turi 20 GbE tinklo ryšį tiek su Estijos, tiek su tarptautiniais tinklais.

WaveCom nuotr./Kuo vertinga debesijos paslauga?
WaveCom nuotr./Kuo vertinga debesijos paslauga?

„Cloud Director Availability“

„Cloud Director Availability“ yra patogus atsarginių kopijų kūrimo, replikavimo, perkėlimo ir atkūrimo įrankis, apsaugantis nuo virusų ir gedimų. Jis valdo ir automatizuoja virtualių mašinų ir vApp kopijas duomenų centruose, įskaitant vietinius-į-debesį ir debesies-į-debesį darbo srautus.

Ši paslauga leidžia atkurti aplinką vienu paspaudimu net sugedus serverio kambariui. Ji gali išplėsti vietines „VMware“ sistemas į mūsų debesies duomenų centrą ir taikyti L2 VPN debesų tinklams sujungti.

Ši paslauga leidžia atlikti organizuotas kelių virtualių mašinų ir įrenginių atkūrimo ir perkėlimo operacijas. „VMware“ technologija suteikia galimybę kopijuoti mūsų išorinį duomenų centrą kliento nustatytais intervalais. Avariniais atvejais išorinis duomenų centras tampa pagrindiniu.

Proceso atkūrimui gali būti nustatytos kelios skirtingos RPO (recovery point objective, atkūrimo taško tikslas) taisyklės. Užsienyje galima atkurti visą duomenų centrą arba vieną virtualią mašiną. „Rewind“ funkcija leidžia virtualias mašinas grąžinti laiku atgal. Kai randamas tinkamas atkūrimo taškas, virtualioji mašina gali būti atkurta išoriniame duomenų centre ir vėliau perkelta atgal į ankstesnę vietą.

2021 m. „AS WaveCom“ gavo „VMware“ paslaugų teikėjo akreditaciją „AS WaveCom“ – ją turi tik 40 „VMware“ partnerių visame pasaulyje.

Wa/Kuo vertinga debesijos paslauga?
Wa/Kuo vertinga debesijos paslauga?

„Tanzu Kubernetes“ klasteriai

Įmonės, siekiančios nuolat tobulėti, teikti patikimas, saugias ir nuolat pasiekiamas paslaugas, taiko konteineriais pagrįstą mikropaslaugų architektūrą bei „DevOps“ principus. Šie metodai, kartu su keičiamo dydžio infrastruktūros aplinka, įmonėms suteikia lankstumo, efektyvumo ir leidžia sklandžiai reaguoti į trikdžius bei besikeičiančius klientų poreikius.

„VMware Tanzu Kubernetes“ yra pažangi infrastruktūros kaip kodo paslauga, skirta kurti ir valdyti mikropaslaugomis pagrįstus klasterius ir programas. Ji užtikrina „Kubernetes“ nuoseklumą įvairiose aplinkose ir leidžia centralizuotai valdyti grupes. Naudodamos „VMware Tanzu Kubernetes“ tinklą organizacijos gauna vieningą „Kubernetes“ aplinką, paruoštą galutinio vartotojo programoms ir įvairioms ekosistemoms.

„TKG Standard Runtime“ skirtas galutiniams vartotojams ir IT specialistams, jis siūlo pažangias funkcijas ir supaprastintą klasterio gyvavimo ciklo valdymą. Šių savybių dėka operacijos tampa paprastesnės, nebereikia specifinių žinių apie „Kubernetes“ klasterius. Kuriant klasterį visi pagrindiniai veiksmai, įskaitant tinklo konfigūraciją, saugos nustatymus, apkrovos balansavimą ir išteklių paskirstymą, atliekami automatiškai. NSX platforma taiko kontekstą suvokiančias saugos strategijas, skirtas valdyti virtualius maršrutizatorius ir ugniasienės taisykles, tinklui užtikrinančias aukščiausio lygio saugumą.

Daugiau apie „Tanzu Kubernetes“ skaitykite čia.

„App Launchpad“

„App Launchpad“, „VMware Cloud Director“ funkcija, suteikia galutiniams vartotojams patikrintą ir patvirtintą programų aplinką. Joje rodomos „VMware Marketplace“ programos, įskaitant iš anksto sukonfigūruotas „Bitnami“, su vartotojo vadovais, kuriuos galima rasti „Bitnami“ svetainėje. Ši funkcija skirta IT specialistams – leidžia jiems greitai paleisti virtualias mašinas arba „Kubernetes“ konteinerių programas. Sąsaja rodo įvairias programas, įskaitant LAMP, Nginx, Tomcat, Node.js, Grafana, Jenkins, RabbitMQ, Cassandra, GitHub, SQL serverius ir įvairius IT specialisms skirtus įrankius. Vartotojai gali lengvai ieškoti, pasirinkti ir paleisti programas, koreguodami konfigūracijas, pvz., vietą, IP adresus, tinklo nustatymus, ugniasienės taisykles ir paleisties scenarijus. Konteinerių programas galima įdiegti prisijungus prie „Kubernetes“ klasterio ir, jei reikia, koreguojant išplėstinius nustatymus, naudojant YAML redaktorių. „App Launchpad“ taip pat siūlo operacinės sistemos šablonus, pasiekiamus iš „Cloud Director Libraries“ puslapio.

Sparti, varijuojamo dydžio S3 paslauga

S3 (Simple Storage Service) yra interneto debesies saugykla, populiari dėl savo spartos ir kintamo mastelio, suteikianti galimybę internete turėti lengvai pasiekiamą atsarginę kopiją ir archyvuoti duomenis. „VMware Cloud Director“ duomenų pasiekiamumui, saugai ir prieigos kontrolei valdyti naudoja Object Storage Extension (OSE) funkciją. Ji integruoja S3 sąsają, leidžiančią vartotojams saugoti objektus per interneto sąsają, S3 API, failų tvarkykles arba failų naršyklės programinę įrangą. Vartotojai gali kurti katalogus, skirtus vApps, virtualių mašinų šablonams, ISO failams ir kt. OSE (2.2) palaiko atsarginę kopiją ir atkuria „Kubernetes“ klasterių konfigūraciją ir duomenis.

S3 duomenys yra suskirstyti į apsaugotus segmentus. OSE naudoja versijų nustatymo funkciją pakeitimams stebėti ir ištrintiems objektams atkurti. Failų versijų nustatymo funkcija lygina įvairius turinio ir metaduomenų atributus su naujausiai įkeltųjų atributais. Nuomininkų administratoriai gali valdyti vartotojų prieigą prie duomenų segmentuose naudodami prieigos vaidmenis ir ACL (access control lists, prieigos valdymo sąrašus).

„WaveCom“ naudoja „VMware Cloud Director“ OSE ir siūlo vartotojams S3 protokolu pagrįstą saugyklos vietą, naudodama 5 mazgų didelio pasiekiamumo ir lengvai keičiamo dydžio programinės įrangos saugojimo sistemą (CEPH). Jis užtikrina lygiagretų duomenų atsisiuntimo greitį 1,0-1,5 GiB/s ir įkėlimo greitį apie 700 MiB/s. Pagrindinis S3 tipo paslaugos privalumas yra prieinama pakopinė saugykla debesyje, užtikrinanti veiksmingą jautrių duomenų saugojimą be nereikalingos delsos. Ji palaiko momentinę budėjimo režimu veikiančią antrinę duomenų saugyklą ir yra tris kartus ekonomiškesnė nei NVMe saugykla.

Atsarginės “Veeam” kopijos

Mūsų „Cloud Director Availability“ naudoja „VMware vSphere“ replikacijos technologiją, kad būtų galima efektyviai replikuoti virtualią mašiną periodui, trunkančiam iki 1–2 savaičių. Ilgesniam laikui rekomenduojame naudoti atsarginį „Veeam“ sprendimą, siūlantį neribotą saugyklą. Atsarginės kopijos ir replikacijos derinimas leidžia geriau apsaugoti paslaugą nuo gedimo. Mūsų atsarginių kopijų saugyklos dabar yra nekintamos ir apsaugo vartotojus nuo išpirkos reikalaujančių programų išpuolių bei informacijos klastojimo ar ištrynimo, neleisdamos kliento nurodytu laikotarpiu keisti arba pašalinti atsarginių failų. SSD saugyklas naudojame iki vieno mėnesio atsarginėms kopijoms kurti, o SSD/SAS hibridinę saugyklą – ilgesniam laikui. Toks patogus sprendimas, valdomas naudojant „VMware Cloud Director“ aplinką, leidžia klientams lengvai tvarkyti savo virtualiame serveryje laikomas atsargines kopijas. Atsarginės kopijos kuriamos periodiškai, naudojant „snapshot“ metodą, kuris sumažina tinklo bei disko masyvo apkrovą ir sutrumpina atsarginei kopijai sukurti reikalingą laiką. Prireikus klientai gali atkurti vieną failą arba visą virtualią mašiną.

„WaveCom AS“ yra pirmaujanti verslo paslaugų debesijos platformų tiekėja ir debesijos paslaugų inovacijų lyderė Estijoje. Turėdami daugiau nei 22 metų patirtį, visame pasaulyje įtvirtinome savo, kaip patikimo verslo partnerio reputaciją. Mūsų misija – užtikrinti klientams ramybę išsaugant verslui svarbius duomenis ir teikiant ypač kokybiškas IT infrastruktūros prieglobos paslaugas.

„WaveCom“ prioritetas yra nuolatos diegti naujoves bei užtikrinti klientų pasitenkinimą – mes siekiame savo srityje būti pasaulinio lygio paslaugų teikėjais. Mūsų itin modernus duomenų centras, baigtas 2018 m., gali pasigirti N+2 dubliavimu ir pažangiausia „Schneider Electric“ bei APC įranga. Laikomės TIER 3/4 standartų, užtikrindami savo klientams patikimą ir atsparią infrastruktūrą.

Siekdami dar labiau pabrėžti savo įsipareigojimą užtikrinti kokybę ir saugumą, nuo 2018 m. savo duomenų centro veikloje įdiegėme ISO 9001:2015 kokybės valdymo sistemą. Be to, mūsų duomenų centras ir paslaugos nuo 2019 m. yra sertifikuoti kaip atitinkantys ISO 27001:2013 informacijos saugumo ir prieinamumo standartą.

Novatoriškas mūsų duomenų centras ir debesijos paslauga tapo itin populiariu pasirinkimu daugeliui su technologijomis, draudimo, finansų ir kibernetiniu saugumu susijusių įmonių. Šios organizacijos džiaugiasi itin efektyviomis mūsų IT paslaugomis – rinktis „WaveCom“ jas skatina mūsų sertifikuotas duomenų centras, pažangi infrastruktūra bei nepriekaištinga kompetencija.

Kaip Estijos įmonė, mes didžiuojamės turėdami klientų 87 šalyse ir galėdami jiems pasiūlyti visapusiškus sprendimus, pritaikytus individualiems jų poreikiams. Naudodami „WaveCom“ galite pasitikėti mūsų sertifikuotu duomenų centru ir paslaugomis, kurias tobulanme pasitelkdami ilgametę patirtį ir nuolat siekdami meistriškumo.

Susisiekite su mumis nedvejodami ir sužinokite, kaip patikimi, saugūs ir novatoriški „WaveCom“ IT infrastruktūros sprendimai gali pasitarnauti jūsų verslui. Taip pat kviečiame peržvelgti mūsų svetainę, kurioje rasite išsamią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas