Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lankstomi telefonai: kokį rinktis ir ką verta žinoti?

Lankstomi telefonai yra naujausia mada išmaniųjų įrenginių rinkoje. Daugelis šiais laikais apie tokį prietaisą svajoja, tačiau pasirinkti visiškai naujoje įrenginių kategorijoje gali būti kiek sudėtinga. Būtent todėl „Topo centras“ dalinasi informacija, kurią verta žinoti prieš perkant lankstomą telefoną.
Lankstomi telefonai: kokį rinktis ir ką verta žinoti?
Lankstomi telefonai: kokį rinktis ir ką verta žinoti? / Gamintojo nuotr.

Patvarumas nebėra problema

Nors kartais pirmosios kartos lankstomų telefonų pirkėjai skųsdavosi naujo tipo prietaisų nepatvarumu, dabar jau šios problemos yra išnykusios: visi nauji lankstomi telefonai naudoja naujos kartos lankstomą stiklą, kuris atrodo kaip įprastas stiklas ir netgi yra identiškai švelnus. Be to, „Samsung“ lankstomiems telefonams yra taikoma speciali garantija, todėl net jeigu jūsų įrenginio ekranas kažkokiu būdu būtų pažeistas, dėl to su problemomis tikrai nebesusidursite.

Galite rinktis didesnį arba kompaktiškesnį variantą

Šiuo metu lankstomi telefonai būna dviejų tipų. Dalis lankstomų telefonų primena tradicinius lankstomus telefonus, kuriuos esame matę seniau. Šiam tipui gali būti priskirti „Samsung Galaxy Z Flip“ serijos įrenginiai ar „Motorola Razr“. Jie tinka tiems, kas nori kompaktiško pasirinkimo arba tiesiog svarsto apie lankstomą telefoną tik dėl lankstomo dizaino.

Tuo tarpu lankstomi telefonai, kurie išsilenkę gali tapti planšetiniu kompiuteriu, yra tinkami norintiems aukščiausio klasės įrenginio ir tiems, kurie savo telefonus naudoja ypač aktyviai. Jeigu savo išmanųjį telefoną arba planšetinį kompiuterį naudojate ypač daug ir norite turėti net 8 colių ekraną turintį įrenginį tiesiog savo kišenėje, „Galaxy Z Fold 3“ ar „Galaxy Z Fold 2“ yra puikus pasirinkimas jums.

Lankstomų telefonų dar nėra daug: kurį rinktis?

Galaxy Z Flip3“ yra šiuo metu populiariausias rinkos išmanusis lankstomas telefonas dėl savo daugeliui prieinamos kainos, kuri beveik nesiskiria nuo kitų aukščiausios klasės telefonų, taip pat dėl savo kompaktiškumo. Skirtingai nei didesni lankstomi telefonai ar netgi didesni įprasti išmanieji, „Z Flip3“ labai nesudėtingai telpa net ir į marškinių kišenę. „Z Flip“ nuo kitų lankstomų telefonų atsilieka tik savo kai kuriomis charakteristikomis (kamera ar procesoriaus galia), tačiau daugeliui tai nėra labai aktualu.

„Motorola Razr“ privalumas yra jo dizainas, primenantis senuosius „Razr“ telefonus, kuriuos kadaise turėjo bene kiekvienas. Tuo tarpu visa kita, pradedant ekranu, baigiant kamera, yra „Z Flip“ pusėje. Naujasis „Z Flip“ turi ir itin funkcionalų antrąjį ekraną, kuris leidžia valdyti telefoną jo neatlenkus. Nors „Razr“ antrasis ekranas yra netgi didesnis, realus funkcionalumas yra labai panašus ir „Motorola“ antrąjį ekraną naudoti yra paprasčiausiai sudėtingiau dėl to, kad funkcionalumas juo naudojantis yra neribojamas ir tokiu atveju tiesiog naudojama per daug funkcijų mažiausiu ekranu.

Na, o „Galaxy Z Fold3“ ar „Galaxy Z Fold2“ verta rinktis tiems norintiems daugiausiai (tik „Z Fold2“ leis sutaupyti šiek tiek pinigų). Abu telefonai yra aukščiausios klasės, tačiau „Fold 3“ yra kiek galingesnis, ir tiek išorinis, tiek vidinis ekranai nesiskiria savo kokybe. Be to, „Z Fold3“ viduje naudojama permatoma kamera, todėl ji negadina ekrano vaizdo. Jeigu svajojate apie tikrai pažangiausią pasaulio telefoną, „Z Fold3“ yra pasirinkimas jums, tuo tarpu senesnį „Fold2“ modelį rekomenduojame tiems, kas nori į kišenę telpančio didelio telefono, tačiau nebūtinai svajoja apie geriausią rinkos kamerą ar patį naujausią procesorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas