Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lenovo“ ir vėl pagauta šnipinėjanti vartotojų kompiuterius

Pernai kinų bendrovė „Lenovo“ pristatė įdomių produktų, pasaulio žiniasklaidoje jos vardas mirgėjo ne dėl to. Kinijos konglomerato vardas ir vėl puikuojasi antraštėse. Šįkart todėl, kad, kaip įtariama, į atnaujintą nešiojamųjų kompiuterių liniją „Lenovo“ įrašė vartotojų duomenis persiunčiančią programą.
„Lenovo“
„Lenovo“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be to, panašu, kad programa duomenis perduoda ir trečiųjų šalių rinkodaros ir interneto analitikos įmonėms, „Computer World“ cituoja gadgets.ndtv.com.

Įmonė savo gamykloje atnaujintus nešiojamuosius kompiuterius pristato su programa „Lenovo Customer Feedback Program 64“, kuri pagal nustatymus turi veikti kasdien ir „Lenovo“ perduoda duomenis apie vartotojus.

Savo tinklalapyje didžiausias kompiuterių gamintojas teigė, kad kompiuteriuose gali būti programinės įrangos komponentų, kurie komunikuos su interneto serveriais ir jos galėtų būti kiekvienoje „ThinkCentre“, „ThinkStation“ ir „ThinkPad“ linijose.

Tai ne pirmas kartas, kai „Lenovo“ pagauta į jos įrenginius įdiegianti šnipinėjimo programinę įrangą. Anksčiau šįmet bendrovės įrenginiuose aptikta šnipinėjimo įranga „Spyware“.

Rugpjūčio mėnesį „Lenovo“ buvo pagauta slaptai atsiunčianti ir įrašanti programinę įrangą jos „Windows“ įrenginiuose. „Lenovo“ modifikavo BIOS, kad priverstų atsisiųsti jos programas su kiekvienu prisijungimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas