Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Lietuvių kurtas meta paieškos variklis „HomeToGo“ pritraukė 20 mln. dolerių investiciją

„NFQ Technologies“ programuotojų kuriamas ir vystomas meta paieškos variklis „HomeToGo“ sulaukė 20 mln. dolerių B serijos investicijos. Projektu patikėjo ir prie tolimesnio jo vystymo prisidėjo JAV privataus ir rizikos kapitalo milžinė „Insight Venture Partners“ kartu su A serijos investuotojais „DN Capital“ ir „Acton Capital Partners“.
„HomeToGo“  vyriausiasis technologijų vadovas Audrys Kažukauskas
„HomeToGo“ vyriausiasis technologijų vadovas Audrys Kažukauskas / Bendrovės nuotr.

„HomeToGo“ yra unikali atostogų būsto nuomos paieškos sistema, jungianti daugiau nei 250 nuomos tinklalapių, pateikianti daugiau nei 6,7 mln. nuomos pasiūlymų, iš kurių 3,8 mln. užsakomi realiu laiku.

Meta paieškos varikliai – verslo ateitis

Meta paieškos varikliai (angl. metasearch engines) sugrupuoja ir jungia paieškos rezultatus iš įvairių internetinių tinklalapių bei duomenų bazių, suteikdami galimybę paprasčiau palyginti kainas ir greičiau surasti geriausią pasiūlymą. Tai techniškai sudėtingos kompleksinės sistemos, turinčios apdoroti didžiulius duomenų kiekius, joms keliami labai aukšti greitaveikos reikalavimai, todėl ypač pažangūs architektūriniai sprendimai yra būtini.

Bendrovės nuotr./„NFQ Technologies“ vadovas Paulius Insoda
Bendrovės nuotr./„NFQ Technologies“ vadovas Paulius Insoda

Tokie varikliai kuria didelę pridėtinę vertę tiek vartotojams, tiek verslo sektoriui, jie yra efektyvesni nei universalios paieškos, tokios kaip „Google“. Vartotojai gauna kokybiškesnius paieškos rezultatus, o bendradarbiaujančių verslo klientų svetainės sulaukia tikslingesnio vartotojų srauto – užsakymo tikimybė daug didesnė, kai lankytojas ateina jau suradęs tai, ko ieškojo.

„Meta paieškos varikliai šiandieną yra viena įdomiausių ir išskirtinį potencialą turinti sritis, intriguojanti didžiuosius investuotojus, -– pasakojo „NFQ Technologies“ vadovas Paulius Insoda. – Įmonėms, kurių paslaugos patenka į meta paieškų bei meta prekybos platformų kūrėjų akiratį, atsiveria naujos galimybės, tačiau joms reikės išmokti konkuruoti ir dirbti kitaip nei iki šiol, nes tokie varikliai generuos didelę jų apyvartos dalį.“

P.Insoda džiaugiasi sparčiu projekto vystymu ir plėtra: „Komanda sparčiai auga, per dvejus metus ji padvigubėjo, šiuo metu prie projekto dirba daugiau nei 30 programuotojų. Tai bus dar vienas geras pavyzdys, kokius sprendimus gali sukurti Lietuvos programuotojai.“

Startuoliui pranašaujama sėkmė

Sėkmingi NFQ meta paieškos startuolių projektai prasidėjo su „Swoodoo“ projektu, kurio visą technologinę dalį nuo pagrindų sukūrė ir įgyvendino NFQ programuotojai. „HomeToGo“ pranašaujama dar didesnė sėkmė.

„Profesionalūs programuotojai buvo vienas pagrindinių spartaus „HomeToGo“ augimo ir sėkmingo investicijų pritraukimo faktorių. Paieškos variklis yra nuolat vystomas – patobulinimai diegiami ir išbandomi nuolatos, neretai daugiau nei 20 kartų per dieną. Programuotojų produktyvumą
labai padidina mūsų pačių sukurta e. verslo platforma ONGR“, – sakė komandos vyriausiasis technologijų vadovas Audrys Kažukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas