Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 03

Lietuvoje bus testuojamas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas: kas galės įsigyti?

Lietuvoje, Vidaus reikalų ministerijai bendradarbiaujant su automobilių dalijimosi įmone „CityBee“ ir valstybės įmone „Regitra“, bus išbandomas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas. 15min pasidomėjo, kaip ši inovacija veiks ir kam bus prieinama.
Vairuotojo pažymėjimas
Vairuotojo pažymėjimas / Įmonės nuotr.

Daug žadanti inovacija

Europos Sąjungos (ES) šalys narės, bendradarbiaudamos tarpusavyje ir su Europos Komisija (EK), netrukus pradės testuoti skaitmeninės tapatybės priemones, kurios bus atpažįstamos visoje Europoje.

EK žada, kad iki 2030 m. net 80 proc. ES piliečių turės galimybę naudotis šia inovacija.

Europos skaitmenine tapatybe galės naudotis ES piliečiai, gyventojai ir įmonės, norintys nustatyti savo tapatybę arba patvirtinti tam tikrą asmeninę informaciją. Ja bus galima naudoti teikiant viešąsias ir privačias paslaugas tiek internetu, tiek atsijungus nuo tinklo visoje ES.

Lengviausia šią inovaciją įsivaizduoti kaip skaitmeninę piniginę. Lietuvoje jai apibūdinti netgi sukurtas naujadaras – dėklė (angl. Digital Identity Wallet).

„Tai bus universali priemonė skaitmeninei tapatybei patvirtinti. Į tą dėklę bus galima dėti įvairiausus dokumentus, tame tarpe – ir diplomą, skaitmeninį vairuotojo pažymėjimą, elektroninį gydytojo receptą vaistams ir panašiai“, – 15min pasakojo ES projekto „Potential“ koordinatorė Lietuvoje Vilma Misiukonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas