Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LinkedIn“ išjungia paskyras, kurių slaptažodžiai nutekėjo internete

Socialinis tinklas „LinkedIn“ patvirtino, kad programišiai pavogė ir internete paviešino per 6,5 mln. jos narių slaptažodžių. Kompanija paskelbė priverstinai išjungsianti šias paskyras, o jų savininkus informuosianti, kaip jas susigrąžinti.
Kompiuteris
Kompiuteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 LinkedIn

„Mes anuliavome šiuos slaptažodžius ir susisiekėme su šių paskyrų savininkais informuodami juos, kaip atstatyti savo paskyras, – sakė „LinkedIn“ direktorius Vincente‘as Silveira. – Dar daugiau, imdamiesi atsargumo priemonių, mes taip pat anuliavome slaptažodžius tų paskyrų, kurioms, mūsų manymu, galėjo būti pakenkta. Su jų savininkais mes taip pat susisiekėme.“

Socialinis tinklas bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis, kurios pradėjo tyrimą dėl anksčiau šią savaitę įvykusio incidento, skelbia Mashable.com.

Manoma, kad 6,5 mln. „LinkedIn“ narių slaptažodžių pavogė Rusijos programišius, vėliau taip pat pavogęs per 1,5 mln. pažinčių svetainės „eHarmony“ anketų slaptažodžių. Kai kurie ekspertai mano, kad nutekėjusių slaptažodžių skaičiai gali būti kur kas didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas