Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marko Zuckerbergo įrašas „Facebook“ dešimtojo gimtadienio proga: Nesitikėjau, kad mums taip pasiseks

Antradienį didžiausiam pasaulio socialiniam tinklui „Facebook” suėjo dešimt metų. Šia proga „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas socialinio tinklo paskyroje išplatino laišką, kuriame džiaugiasi tinklo sėkme ir žada, kad socialinis tinklas ateityje padės išspręsti ir sudėtingus iššūkius.
„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas
„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai buvo nuostabi kelionė ir aš džiaugiuosi, galėdamas būti jos dalimi. Mažai kas turi galimybę paliesti tiek žmonių gyvenimų, kokią turėjau aš. Ir nuolat sau primenu, kad kasdien turiu siekti geriausio rezultato, – rašo M.Zuckebergas. – Žmonės dažnai manę klausia, ar aš žinojau, kad „Facebook“ kada nors taps tuo, kas yra šiandieną. Tikrai ne.“

„Facebook“ įkūrėjas žvelgdamas į praėjusį dešimtmetį savęs klausė, kodėl būtent jam su draugais, o ne kam nors kitam pavyko sukurti „Facebook“: „Mes buvome studentai ir turėjome gerokai mažiau išteklių negu didelės įmonės. Jei jos būtų susikoncentravusios, jos taip pat galėjo tai padaryti. Vienintelis man kylantis atsakymas – pasisekė mums, nes mums labiau rūpėjo.“

M.Zuckerbergas teigia tikintis, kad ateinantys metai bus dar geresni nei praėjęs dešimtmetis – pirmąjį dešimtmetį reikėjo nuolatos rūpintis tinklo augimu, o dabar yra pakankamai išteklių ir galima susikoncentruoti į problemų sprendimą.

Dabar „Facebook“ turi 1,23 mlrd. vartotojų. Praėjusieji metai „Facebook“ atnešė rekordinį pelną – 1, 5 mlrd. dolerių.

Tiesa, nors „Facebook” finansiniai rezultatai įr džiugina, pastaruoju metu pasigirsta nemažai kritiškų pranešimų, kad „Facebook“ kyla grėsmė išnykti. Ne kartą skelbta, kad Europos paaugliai palieka socialinį tinklą, nes čia vis dažniau prisiregistruoja ir jų tėvai.

Neseniai Prinstono universitetas išsakė prognozę, kad po trejų metų „Facebook“ beveik neliks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant