Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 03 /16:41

Maskvos teismas dalija baudas: papuolė „Apple“ ir „Wikipedia“

Ketvirtadienį Maskvos teismas skyrė „Apple“ 400 000 rublių (3 898 eurų) baudą už tai, kad kompanija neištrynė „netikslaus“ turinio apie tai, ką Rusija vadina „specialia karine operacija“ Ukrainoje, pranešė naujienų agentūra „Tass“.
„Apple“
„Apple“ / 123RF.com nuotr.

„Apple“ buvo pripažinta kalta, nes neištrynė tinklalaidžių ir programėlių, skleidžiančių esą netikslią informaciją apie konfliktą, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

„Tass“ teigė, kad tai pirmas kartas, kai „Apple“ buvo nubausta už tokį nusižengimą.

Netrukus po to, kai Maskva 2022 m. vasario mėn. pasiuntė dešimtis tūkstančių karių į Ukrainą, bendrovė sustabdė visų produktų pardavimą Rusijoje ir apribojo „Apple Pay“ paslaugą šalyje, rašo „The Guardian“.

Teismas taip pat skyrė „Wikimedia Foundation“ 3 mln. rublių (30 000 eurų) baudą už tai, kad „Wikipedia“ puslapiuose rusų kalba buvo išsaugota medžiaga, teismo teigimu, pažeidžianti įstatymą, kuriuo draudžiama diskredituoti Rusijos kariuomenę ir skleisti melagingą informaciją apie konfliktą Ukrainoje, pranešė „Interfax“.

Maskva jau daugelį metų konfliktuoja su didžiosiomis technologijų kompanijomis dėl turinio, cenzūros, duomenų ir vietinio atstovavimo ginčuose, kurie paaštrėjo po to, kai Rusija pasiuntė savo ginkluotąsias pajėgas į Ukrainą.

Vasario mėn. Rusijos federalinė antimonopolinė tarnyba (FAS) pranešė, kad „Apple“ sumokėjo 906 mln. rublių baudą Rusijos antimonopolinėje byloje dėl piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi mobiliųjų programėlių rinkoje.

Kai kurie kritikai buvo griežtai nubausti. Maskvos teismas opozicijos veikėją Vladimirą Kara-Murzą, pasisakiusį prieš Rusijos veiksmus Ukrainoje, pripažino kaltu dėl išdavystės ir Rusijos kariuomenės menkinimo, ir nuteisė jį kalėti 25 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas