Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 17

Mėnulyje – milijardų verti turtai: bet kam jie priklauso?

Mėnulis ne tik gražus nakties danguje, bet ir neįtikėtinai turtingas – jame yra įvairių ir labai vertingų medžiagų, kurių vertė gali siekti šimtus milijardus eurų. Per artimiausią dešimtmetį NASA nori įgyvendinti savo užmojus ir pradėti šių turtų gavybą. Čia kyla du klausimai – kam iš tikrųjų priklauso Mėnulyje rasti ištekliai ir apie kokius konkrečiai išteklius galime kalbėti?
„Apollo 17“ misija: astronautas Harrisonas H.Schmittas pozuoja Mėnulio modulio, Mėnulio roverio ir JAV vėliavos fone. 1972 m. gruodžio 13 d.
„Apollo 17“ misija: astronautas Harrisonas H.Schmittas pozuoja Mėnulio modulio, Mėnulio roverio ir JAV vėliavos fone. 1972 m. gruodžio 13 d. / NASA nuotr.

Stebinanti išteklių įvairovė

NASA planuoja į Mėnulį nusiųsti amerikiečių misiją, kurios užduotis bus ištirti Mėnulio paviršių ir surinkti informaciją, kurią vėliau galbūt bus galima panaudoti rengiantis misijai į Marsą.

NASA yra įsipareigojusi bendradarbiauti su komerciniais ir tarptautiniais partneriais, kad sukurtų ilgalaikę bazę Mėnulyje.

Tačiau Mėnulio tyrimai nėra vienintelis ambicingas NASA planas. Ji nori rasti būdų, kaip sukurti pakankamą deguonies ir vandens atsargų Mėnulyje, kad vėliau būtų galima išgauti tokias medžiagas kaip geležis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas