Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobilusis parašas: kaip juo naudotis?

Sprendimų, palengvinančių mūsų kasdienybę, ieškome visur. Vienas iš jų – mobilusis parašas, leidžiantis be papildomų įrankių prisijungti prie savo banko paskyros ar pasirašyti svarbią sutartį elektroniniu būdu. Kaip pradėti naudotis mobiliuoju parašu, prie kokių elektroninių sistemų galima prisijungti ir kaip tai padaryti, pasakoja „Bitės Profai“.
Mobilusis parašas: kaip juo naudotis?
Mobilusis parašas: kaip juo naudotis? / BITĖ nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame susipažinti lengviau:

  • Mobilusis parašas – įprasto parašo ir asmens tapatybės dokumento atitikmuo, turintis tą pačią juridinę galią;
  • Mobilųjį parašą galima naudoti elektroniniuose bankuose, valstybinėse ir viešųjų įstaigų sistemose, taip pat pasirašyti dokumentus;
  • Norint pradėti naudotis m. parašu, sudarykite mobilaus parašo sutartį su mobilaus ryšio operatoriumi bei atlikite vaizdo įraše minimus veiksmus.

Daugiau apie mobilųjį parašą bei kaip juo naudotis sužinokite „Bitės Profo“ Mantvydo parengtoje vaizdo instrukcijoje:

VIDEO: Mobilusis parašas: kaip pradėti juo naudotis?

Mobiliuoju parašu naudotis išties paprasta – identifikuoti savo asmenybę jungiantis prie platformos galite visur, kur yra mobilusis ryšys. Be to, jūsų mobilųjį parašą apsaugo du specialūs, tik jums žinomi, sPIN kodai. Pakaks tik juos prisiminti, kad prisijungtumėte prie jums reikalingos elektroninės sistemos ir atliktumėte reikiamą operaciją“ – pasakoja „Bitės Profas“ Mantvydas.

Galimybė įvairius dokumentus pasirašyti elektroniniu būdu aktuali visiems, siekiantiems sutaupyti laiko ir pinigų, taip pat vertinantiems patogumą. Būdus, kuriais šiandien galima pasirašyti dokumentus elektroniniu būdu, pristato „Bitės Profai“.

Tačiau jei visgi tenka dokumentą pasirašyti ranka arba prireikė nuskenuoti svarbų kvitą, lėtą ir nepatogų skenerį gali atstoti jūsų išmaniojo telefono kamera. „Bitės Profai“ sako, kad užtenka parsisiųsti vieną iš specialių programėlių ir galėsite lengvai kurti virtualias dokumentų kopijas.

Daugiau apie mobilųjį parašą ar kitus įrenginius sužinokite iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas