Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naują gyvenimo etapą Lietuvoje atvertusi Anastasija: susikūriau sėkmingą karjerą IT

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ padalinyje Vilniuje šiuo metu testavimo inžiniere dirbanti Anastasija prieš metus paliko gimtąją Baltarusiją ir su vyru atvyko į Lietuvą siekti karjeros aukštumų IT srityje.
„Devbridge“ padalinyje Vilniuje šiuo metu testavimo inžiniere dirbanti Anastasija
„Devbridge“ padalinyje Vilniuje šiuo metu testavimo inžiniere dirbanti Anastasija / Asmeninio archyvo nuotr.

Tokį moters apsisprendimą lėmė noras tobulėti bei prieš kelerius metus atrasta ir stipriai įtraukusi testavimo sritis. „Lietuva turi puikias sąlygas augti ir tobulėti IT specialistams. Čia suradau brandžią profesionalų bendruomenę, kurioje galiu įprasminti savo žinias ir įgyti vertingos profesinės patirties “, – teigia IT specialistė.

Siekė išvengti rutinos darbe

Testavimo specialistė pabrėžia, kad technologijų sritį atrado visiškai atsitiktinai. Prieš tai išbandžiusi daugybę kitų sričių ir nusivylusi tuometiniu darbu, suprato, kad laikas kardinaliems pokyčiams. Kadangi sutuoktinis turėjo draugų, kurie jau buvo įsitvirtinę IT sektoriuje, būtent geri poros bičiuliai ir pasiūlė sudalyvauti mokymuose bei gerai pasiruošus išbandyti jėgas testavimo srityje. Vėliau į IT sektorių taip pat pasuko ir vyras.

„Teko įveikti daug sudėtingų etapų – nuo interviu iki ilgų ir sunkių užduočių. Galiausiai po trijų mėnesių intensyvaus mokymosi ciklo, pradėjau žengti pirmuosius žingsnius testavimo srityje. Tai buvo labai daug pastangų ir didelio užsispyrimo reikalaujantis etapas, tačiau viską pavyko įveikti. Žinoma, vyro palaikymas ir paskatinimas buvo labai svarbus, žengiant į visiškai naują sritį“, – pradžią prisiminė Anastasija.

Prieš metus prie „Devbridge“ įmonės prisijungusi testuotoja šiandien yra įsitikinusi, kad viskas labai baisu ir sudėtinga atrodo iki tol, kol nepabandai.

„Gerų IT specialistų paklausa yra milžiniška, o ir augimo galimybės yra neribotos šioje srityje. Kasdien susiduriu su daugybė iššūkių, tačiau būtent dėl to ir mėgstu savo darbą. Jei man kas nors leistų rinktis ar nuolatinę rutiną darbe ir ramybę, ar kasdieninius iššūkius, tikrai pasirinkčiau pastaruosius. „Devbridge“ komandos nariai yra atviri visoms profesinėms iniciatyvos, ypač smagu, kad gali nuolat įgyvendinti ir siūlyti savo idėjas. Čia niekada nebūna nuobodu, būtent todėl ir pamėgau testuotojo profesiją“, – teigia Anastasija.

Padeda auginti testuotojų bendruomenę

Moters teigimu, noras tobulėti yra vienas iš svarbiausių aspektų, siekiantiems dirbti testavimo srityje, kadangi dirbant projektinėje kompanijoje, projektai keičiasi ir tenka nuolat prisitaikyti prie naujų reikalavimų bei technologijų.

„Stengiuosi nuolat pabrėžti, kad mūsų srityje yra nesvarbus nei amžius, nei lytis, nei tautybė. Kiekvienas gali įsitvirtinti, jeigu tik yra noro labai daug ir nuoširdžiai mokytis. Pradėjau dirbti Lietuvoje per patį pandemijos įkarštį. Buvo labai keista pirmąją dieną pradėti darbus nuotoliniu būdu ir su kolegomis susipažinti tik per ekraną. Vis dėlto supratau, kad yra svarbiausia atsidurti tarp brandžių ir savo darbą puikiai išmanančių žmonių. Man patinka, kad galiu kasdien ieškoti vis naujų būdų, kaip savo darbą atlikti ne tik vis geriau, bet ir įdomiau. Į tą pačią problemą pažvelgti iš skirtingų perspektyvų“, – pasakoja darbuotoja.

„Scanpix“ nuotr./devbridge group biuro atidarymas Vilniuje
„Scanpix“ nuotr./devbridge group biuro atidarymas Vilniuje

Šiuo metu Anastasija darbuojasi daugiau nei 100 testuotojų vienijančioje bendruomenėje, kurie yra pasiskirstę Lietuvos biuruose Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, taip pat Varšuvoje. Kasdienį darbą IT specialistė įprasmina ir dalydamasi patirtimi su būsimais testuotojais, įmonės iniciatyvoje įkurtoje nemokamoje „Sourcery Academy for Testers“ akademijoje.

„Džiaugiuosi, kad vos tik pradėjusi dirbti tapau mentore šioje akademijoje. Man tai suteikė galimybę pasidalyti asmenine patirtimi su visais, turinčiais bent minimalų žinių bagažą ir norintiems išbandyti savo jėgas IT sektoriuje. Smagu padrąsinti ir tuos, kurie tvirtai apsisprendė keisti savo profesiją. Puikiai žinau, ką tai reiškia ir kaip baisu žengti šį žingsnį. Neturiu IT studijų diplomo, tačiau pavyko įgyvendinti savo svajonę. Kiekvienam testuotojui svarbu ne tik mokėti gerai išspręsti sudėtingus testavimo srities galvosūkius, pasislėpusius programinėje įrangoje, tačiau ne mažiau svarbios ir asmeninės žmogaus savybės tokios kaip atkaklumas ir smalsumas. O visa kita bus galima pasiekti sunkiu, tačiau labai įdomiu ir niekada nenusibostančiu darbu“, – linkėjo Anastasija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas