Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Netflix“ pagaliau paskelbė, kada uždraus slaptažodžių dalijimąsi

„Netflix“ paskelbė, kada visame pasaulyje bus pradėtas įgyvendinti planas nutraukti slaptažodžių dalijimąsi. Vaizdo transliacijų milžinė jau pradėjo taikyti slaptažodžių dalijimosi sustabdymo priemones Kanadoje, Naujojoje Zelandijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje, o šiais metais šią schemą pradės įgyvendinti ir daugelyje kitų šalių.
Netflix
Netflix / 123RF.com nuotr.

„Su kiekvienu etapu sužinome vis daugiau ir įtraukėme naujausias žinias, kurios, mūsų manymu, padės pasiekti dar geresnių rezultatų“, – sakoma bendrovės pareiškime, kurį matė „Sky News“.

Kompanija teigė, kad siekdami įgyvendinti pokyčius uždrausti slaptažodžių dalijimąsi savo planą įgyvendins II šių metų ketvirtyje.

„Esame patenkinti pastaraisiais mokamo dalijimosi pradžios etapais, ir nors galėjome pradėti plačiai taikyti I ketvirtį, radome galimybių pagerinti narių patirtį“, – teigiama pranešime.

Pagal naujus standartus reikalaujama, kad naudotojai turėtų pagrindinę fizinę savo „Netflix“ paskyros vietą, nors jie ir toliau gali naudotis paslauga keliaudami.

Pagal taisykles Čilėje, Kosta Rikoje ir Peru naudotojai bent kartą per 31 dieną turi prijungti savo žiūrėjimo įrenginį, pavyzdžiui, televizorių, mobilųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, prie namuose esančio belaidžio ryšio, atidaryti „Netflix“ programą ir žiūrėti ką nors per transliacijos paslaugą.Šioms šalims pateiktose naudojimo gairėse taip pat nurodoma, kad įrenginiai bus blokuojami, jei „prie paskyros nuolat jungiamasi iš kitos vietos“, rašo „The Guardian“.

Norint atblokuoti, siūloma „paprašyti laikino kodo, kuris suteiktų prieigą“ kai keliaujate septynias dienas iš eilės arba prie paskyros pridedate naują naudotoją.

Tikėkitės, kad tam tikru metu taip pat reikės patvirtinti savo įrenginius naudojant į paskyros savininko el. paštą atsiųstą keturių skaitmenų kodą, kurio galiojimas baigsis po 15 minučių, rašo „IFL Science“.

Įprastai „Netflix“ siūlo šeimos ūkio planus, kurie leidžia abonentui turėti 4 skirtingas paskyras mokant vieną sąskaitą. Toks būdas pasirinktas tam, kad šeimos ūkio nariai, prisijungę prie bendros paskyros, vis tiek galėtų turėti po asmeninę paskyrą, prie kurios prisijungus algoritmas siūlytų personalizuotas rekomendacijas pagal vartotojo pageidavimus.

Tačiau 230 mln. abonentų visame pasaulyje turinti „Netflix“ 2022 m. gruodžio mėnesį pareiškė, kad paskyrų dalijimasis „kenkia ilgalaikiam gebėjimui investuoti į „Netflix“ ir jį tobulinti“.

Kompanija teigė, kad daugiau nei 100 mln. namų ūkių dalijasi paskyromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas