Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 08

Nuo sraigių iki hipopotamų: 10 pavojingiausių gyvūnų Žemėje

Nors iš filmų gali susidaryti įspūdis, kad pavojingiausi gyvūnai Žemėje – rykliai arba liūtai, iš tikrųjų didesnį pavojų žmonėms kelia mažesni ir mažiau pastebimi gyviai. Štai 10 gyvūnų, prie kurių reikėtų imtis papildomų atsargos priemonių.
Barškuolė
Barškuolė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Hipopotamai

Prieš pereidami prie mažų ir mirtinų, pradėkime nuo didžiausių. Kai galvojate apie mirtinus Afrikos laukinius gyvūnus, turbūt manote, kad pirmąją vietą užima liūtai. Iš tikrųjų hipopotamai kasmet nužudo daug daugiau žmonių.

123RF.com nuotr./Hipopotamas
123RF.com nuotr./Hipopotamas

Apskaičiuota, kad hipopotamai kasmet nusineša apie 500 gyvybių, todėl jie yra mirtini sausumos žinduoliai. Šie gyvūnai yra labai agresyvūs ir teritoriški, turi įprotį pulti į valtis ir jas apversti, rašo „Science Focus“.

Tuomet laive esantys žmonės nuskęsta arba juos užmuša patys gyvūnai. Patinai vidutiniškai sveria 1500 kg ir turi didelius aštrius dantis. Su tokiu gyvūnu tikrai nenorėtumėte susidurti naktį.

Gyvatės

Nuo gyvatės įkandimo kasmet miršta nuo 80 tūkst. iki 140 tūkst. žmonių, rašo „A-Z animals“. Dar blogiau, kad nerimą kelia būtino priešnuodžio trūkumas.

123RF.com nuotr./Tigrinis pitonas
123RF.com nuotr./Tigrinis pitonas

Įdomiausia, kad už maždaug 75 proc. šių mirčių atsakingos vos 4 gyvačių rūšys: ruselo angis, paprastasis kraitas (Bungarus caeruleus), Indijos kobra ir smėlyninė angis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas