Toks mitybos režimas paprastai reiškia, kad valgoma daug sočiųjų riebalų turinčių produktų, tokių kaip raudonoji mėsa ir sviestas.
Tačiau naujas tyrimas, vienas didžiausių ir išsamiausių šioje srityje, rodo, kad valgyti mažai angliavandenių ir daugiau riebalų gali būti naudinga jūsų širdžiai ir kraujagyslėms, jei turite antsvorio.
Naujajame tyrime, kuris buvo paskelbtas žurnale „American Journal of Clinical Nutrition“, nustatyta, kad antsvorį turintys ir nutukę žmonės, ėmę vartoti daugiau riebalų ir mažiau rafinuotų angliavandenių – tačiau neatsisakę daug skaidulų turinčių produktų, tokių kaip švieži vaisiai, daržovės, riešutai, pupelės ir lęšiai – sumažino savo riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis palyginus su tais, kurie laikėsi panašios dietos, kurioje buvo mažiau riebalų ir daugiau angliavandenių.