Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„OnlyFans“ uždraudžia seksualinio pobūdžio turinį

Prenumeratos svetainė „OnlyFans“, garsėjanti savo suaugusiesiems skirtu turiniu, paskelbė, kad nuo spalio 1 d. blokuos seksualinio pobūdžio nuotraukas ir vaizdo įrašus.
OnlyFans
OnlyFans / 123RF.com nuotr.

Išpopuliarėjo pandemijos metu

Londone įsikūrusi socialinės žiniasklaidos svetainė leidžia jos kūrėjams skelbti vaizdo įrašus ir nuotraukas, kuriose matosi nuogas kūnas, ir už tai imti iš prenumeratorių arbatpinigius arba mėnesinį mokestį.

Kūrėjai gali skelbti įvairų turinį – nuo maisto gaminimo iki fitneso vaizdo įrašų, tačiau geriausiai ji žinoma dėl pornografijos. Pandemijos metu platforma išaugo iki 130 mln. vartotojų.

Mainais už medžiagos talpinimą „OnlyFans“ pasiima vos 20 proc. nuo visų mokėjimų.

Naujieną apie tai, jog svetainė blokuos seksualinio pobūdžio turinį pirmoji pranešė „Bloomberg“, o šią žinią bendrovė vėliau patvirtino oficialiame pareiškime pareiškime:

„Nuo 2021 m. spalio 1 d. „OnlyFans“ uždraus skelbti bet kokį seksualinio pobūdžio turinį. Siekdami užtikrinti ilgalaikį platformos tvarumą turime keisti savo turinio gaires. Kūrėjams ir toliau bus leidžiama skelbti nuogybių turintį turinį, jei jis atitiks mūsų Priimtino naudojimo politiką.

Šie pakeitimai daromi atsižvelgiant į mūsų bankų partnerių ir išmokų teikėjų prašymus.

Artimiausiomis dienomis pasidalysime daugiau informacijos ir aktyviai remsime savo kūrėjus bei jiems padėsime įgyvendinti šiuos turinio gairių pakeitimus.“

Organizaciniu lygmeniu bendrovėms gali būti sunku plėstis dėl investuotojų ir bankų stygiaus, kurie apskritai yra linkę vengti šios pramonės šakos. Su panašiais iššūkiais susiduria kanapių ir sekso žaislų startuoliai. Finansinių rėmėjų pasipriešinimas gali veiksmingai sužlugdyti visą verslo modelį.

123RF.com nuotr./Verslas
123RF.com nuotr./Verslas

Šiuo atveju „OnlyFans“ atvirai sako, kad atsisako suaugusiesiems skirto turinio būtent dėl tokio spaudimo.

Svetainė, kurią 2016 m. įkūrė Esekso verslininkas Timas Stokely, praeityje buvo sulaukusi kritikos, kai BBC naujienų tarnybos atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad jaunesni nei 18 metų asmenys, norėdami susikurti paskyras svetainėje, naudojosi suklastotais asmens dokumentais. Birželio mėn. „BBC News“ nustatė, kad jaunesni nei 18 metų asmenys svetainėje pardavinėjo atvirus vaizdo įrašus, nors dalytis nepadoriais vaikų vaizdais yra neteisėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas