Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo naujų detalių apie slaptą Rusijos lazerinio ginklo sistemą

Neseniai paskelbtoje publikacijoje Rusija atskleidė naujos informacijos apie savo paslaptingą antžeminio lazerinio ginklo sistemą „Peresvet“, rašo defence-blog.com.
Rusija atskleidė naujos informacijos apie savo paslaptingą antžeminio lazerinio ginklo sistemą „Peresvet“.
Rusija atskleidė naujos informacijos apie savo paslaptingą antžeminio lazerinio ginklo sistemą „Peresvet“. / Stop kadras

Naujausiame žurnalo „Army Digest“ numeryje aprašyta sistema skirta apsaugoti strategiškai svarbias teritorijas ir turtą, įskaitant raketines divizijas – nuo priešo optinės ir elektroninės žvalgybos palydovų.

Sistema „Peresvet“ veikia autonomiškai ir neutralizuoja priešo žvalgybinius palydovus skleisdama galingus lazerio spindulius. Lazerinė sistema gali paveikti palydovus, esančius nuo 200 iki 1100 kilometrų aukštyje, o sistemos aprėpties skersmuo – nuo 130 iki 180 kilometrų. Ji užtikrina 360 laipsnių azimuto aprėptį ir gali paveikti taikinius 21–155 laipsnių kampu.

Pagrindinė „Peresvet“ misija – paslėpti mobilių antžeminių raketų kompleksų manevravimą, sukuriant netikrumą dėl jų tikrųjų pozicijų ir sutrikdant priešiškos žvalgybos pastangas. Ši technologija stiprina Rusijos strateginės gynybos pajėgumus, nes užtikrina svarbiausių karinių judėjimų ir objektų paslėpimą ir apsaugą, rašo leidinys.

Sistema „Peresvet“ Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėtos aprūpinti 2017 m., o 2018 m. gruodžio 1 d. ji perėmė eksperimentinę kovinę užduotį. Prezidentas V.Putinas paskelbė, kad kompleksai „Peresvet“ bus pradėti naudoti 2019 m. gruodį.

2019 m. gruodžio 1 d. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu patvirtino, kad „Peresvet“ dislokuotas penkiuose Strateginių raketinių pajėgų divizionuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas