Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasikėsinimas į D.Trumpą: įvertino, ar užpuolikui buvo sudėtinga pataikyti

Liepos 14 d. rinkimų kampanijos kalbos metu Butleryje, Pensilvanijos valstijoje, buvo pasikėsinta į buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Į jį kulką paleido 20-metis Thomas Matthew Crooksas. Nors pastarasis nesunkiai sužeidė D.Trumpą pataikydamas į jo ausį, nuo mirtino šūvio skyrė tik pora centimetrų, rašo defence-ua.com.

Šaulys po to spėjo paleisti dar kelis šūvius, dėl kurių vienas žmogus žuvo, du buvo sužeisti. Tuomet slaptoji tarnyba atidengė atsakomąją ugnį ir nukovė šaulį.

Remiantis policijos duomenimis, šaulys buvo ant netoliese esančio pastato stogo ir buvo ginkluotas „AR-15“ tipo šautuvu. Skirtingų šaltinių duomenimis, šūvio atstumas buvo maždaug 120–135 metrai.

„AR-15“ yra pusiau automatinis šautuvas, populiarus tiek JAV, tiek visame pasaulyje.

„AR-15“ pavadinimas vienija „šautuvų šeimą“, kurią sudaro įvairaus kalibro, vamzdžio ilgio ginklai su įvairiomis pritaikymo galimybėmis, toli gražu neapsiribojančių vien snaiperio optikos ir duslintuvo pridėjimu.

Kol kas Amerikos teisėsaugos tarnybos nepaviešino užpuoliko panaudoto ginklo nuotraukos. Tačiau JAV civilinėje rinkoje labiausiai paplitusi „AR-15“ versija naudoja .223 „Remington“ kalibro šovinius ir turi 40 cm vamzdį. Visgi yra versijų ir su 51 cm vamzdžiu, ir labai specifinių kalibrų, tarp kurių – 6,5 mm.

Kalbant apie šūvio iš „AR-15“, esant 120 metrų atstumu, sudėtingumą, bazinius įgūdžius turinčiam šauliui užduotis pataikyti į žmogaus dydžio taikinį šaudykloje iš tokio atstumo yra neįveikiama. Tarkime, JAV kariuomenės karys, baigęs parengiamuosius mokymus, privalo pataikyti į 23 iš 40 taikinių iš gulimos padėties iki 300 metrų atstumu, iš kurių 24 taikiniai yra 100-200 metrų atstumu.

Tuo pačiu tarp šaudymo šaudykloje ir bandymo nužudyti žmogų – suvokiant, kad tai gali būti paskutinis veiksmas, kurį padarysi savo gyvenime – yra didžiulis skirtumas.

VIDEO: Ką žinome apie šaulį, įtariamą dėl pasikėsinimo į D.Trumpą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi