Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 06 /15:58

Paskelbti Mokslo premijų laureatai

Pirmadienį paskelbti Lietuvos mokslo premijų laureatai. Premijos skiriamos kasmet už Lietuvai reikšmingus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus.
 Lietuvos mokslo premijų laureatų apdovanojimų ceremonija
Lietuvos mokslo premijų laureatų apdovanojimų ceremonija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos mokslo premijų komisija pranešė, kad 2016 m. Lietuvos mokslo premijos skirtos:

Humanitarinių ir socialinių mokslų srityje, už fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų darbus Daliai Emilijai Dilytei-Staškevičienei ir Darius Staliūnui.

D.E.Dilytei-Staškevičienei už darbų ciklą „Kristijono Donelaičio tyrimai (2001–2015)“. Premijų komisijai pateikė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

D.Staliūnui už darbų ciklą „Rusijos tautinė politika ir tarpetniniai santykiai XIX a. Lietuvoje (2002–2015)“. Pateikė Lietuvos istorijos instituto mokslo taryba.

Fizinių mokslų srityje premijos skirtos Dariui Abramavičiui už darbų ciklą „Dvimatės koherentinės spektroskopijos teorija – kelias į kvantinės dinaminės tomografijos pažinimą (2001–2015)“. Pateikė Vilniaus universitetas. Ir Valdemarui Razumui, Gintarui Valinčiui už darbų ciklą „2D- ir 3D-struktūrų biopanašios savitvarkės sistemos: sintezė, savybių tyrimai ir praktinis pritaikymas (2001–2015)“. Pateikė Vilniaus universitetas.

Biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityje premijos skirtos Algirdui Augustaičiui už darbų ciklą „Aplinkos veiksnių kompleksiško poveikio miškų būklei ir produktyvumui dėsningumai globalios kaitos sąlygomis (2001–2015)“. Pateikė Aleksandro Stulginskio universitetas.

Technologijos mokslų srityje premija skirta Rymantui Jonui Kažiui, Liudui Mažeikai už darbų ciklą „Ultragarsinės matavimo, stebėsenos ir diagnostikos technologijos ekstremalioms sąlygoms (2001–2015)“. Pateikė Kauno technologijos universiteto senatas.

Skiria 7

Kasmet skiriamos ne daugiau kaip septynios premijos humanitarinių ir socialinių, fizinių mokslų, biomedicinos ir žemės ūkio bei technologijos mokslų srityse.

Lietuvos mokslo premijai gali būti siūlomi ne anksčiau nei per pastaruosius 15 metų atlikti darbai, kuriuose išnagrinėta aktuali mokslo problema ir kurių tyrimų rezultatai įnešė svarų indėlį į mokslą.

Šiais metais į septynias Lietuvos mokslo premijas pretenduoja 24 darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas