Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutinės „Apollo“ misijos užduočių sąrašas parduotas už 720 tūkst. eurų

Aukcione už 729 tūkst eurų (800 tūkst. JAV dolerių) parduotas Mėnulio dulkėmis išmargintas kontrolinis sąrašas, kurį „Apollo 17“ vadas Gene'as Cernanas nešiojo ant skafandro riešo per paskutinę Mėnulio misiją su įgula, praneša „New Atlas“.
Aukcione parduotas paskutinio Mėnulyje vaikščiojusio žmogaus užrašų sąrašas
Aukcione parduotas paskutinio Mėnulyje vaikščiojusio žmogaus užrašų sąrašas / Scanpix/RR Auction / SWNS
Temos: 2 Kosmosas Mėnulis

Parduotą sąrašą G.Cernanas dėvėjo per trečiąją ir paskutinę „Apollo 17“ misiją 1972 m. gruodžio 14 d. vaikščiodamas po Mėnulį Taurus Littrow regione. Jame buvo išsamus užduočių, kurias turėjo atlikti astronautai, sąrašas, vietovės žemėlapiai (pirmieji Mėnulio tyrinėjimo metu) ir trys karikatūros, kurias įdėjo atsarginė įgula – pagal „Apollo“ tradiciją kontroliniame sąraše buvo paliekamos staigmenos pagrindinei įgulai.

Šis 25 puslapių spirale įrištas kontrolinis sąrašas, pritvirtintas prie astronauto rankos, Mėnulio paviršiuje išbuvo daugiau nei 7 valandas.

Užrašai užima ypatingą vietą „Apollo“ istorijoje – jame ne tik pateiktos paskutinio žmogaus pasivaikščiojimo po Mėnulį instrukcijos, bet ir ranka užrašyti paskutiniai žodžiai, pasakyti nuo Mėnulio paviršiaus.

Ši istorinė kalba atkartojo prieš trejus metus pasakytus Neilo Armstrongo žodžius: jog žmonija padarė didžiulį šuolį, o G.Cernanas nuo savęs pridėjo, kad tikisi taikios ir viltingos ateities.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas