Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pelė su skylutėmis: „SPC Gear LIX Plus“ apžvalga

Naujausia pelių rinkos mada – sumažinto svorio „graužikai“. Svorio mažinimo klausimas pasiekė tokį lygį, kad pelių korpusuose yra išpjaunamos skylės. Tokiu sprendimu norima atsikratyti ne tik nereikalingo svorio, bet ir vizualiai parodyti, kad gamintojas kovoja dėl kiekvieno gramo.. „SPC Gear“ taip rimtai žiūri į svorio mažinimą, kad „LIX Plus“ pelės masę užkodavo net ir jos pavadinime
„SPC Gear LIX Plus“ – pelė, kurios korpusą dengia skylės
„SPC Gear LIX Plus“ – pelė, kurios korpusą dengia skylės / N.Davalgos nuotr.

Svorio mažinimo varžybose „SPC Gear“ pasiekė puikų rezultatą – jų sukurta pelė „LIX Plus“ sveria vos 59 gramus. Jeigu kyla klausimas, ką reiškia LIX – tai romėniškais skaičiais užrašytas pelės svoris. Svorio nurodymas modelio pavadinime parodo, kaip rimtai „SPC Gear“ žiūrėjo į svorio mažinimą, kurdami šią pelę. Klausimas tolimesniems apmąstymams – o gal ši pelė galėjo sverti ir 58 gramus, bet buvo pasunkinta, nes „LVIII“ pavadinimas skambėtų ne taip gerai?

N.Davalgos nuotr./Ši pelė buvo kurta, siekiant kuo labiau sumažinti jos svorį
N.Davalgos nuotr./Ši pelė buvo kurta, siekiant kuo labiau sumažinti jos svorį

Kalbant rimtai, 59 gramus sverianti pelė yra šaunus pasiekimas. Kai kurios tokio dizaino pelės sunkiai peržengia net ir 80 gramų barjerą.

„SPC Gear“ turi tik du skirtingus pelių modelius ir jie abu dalinasi tuo pačiu korpusu. Vienintelis skirtumas yra tas, kad paprasta „LIX“ versija turi „Pixart PMW3325“ jutiklį, o šiandien bandomoje pelėje slepiasi „Pixart PMW3360“ jutiklis. Taip pat yra išleistos ir baltos abiejų pelių versijos. Galite neabejoti, kad didesnio populiarumo sulauks standarinės juodos pelės.

Pakuotė ir komplektacija

Išskirtinis „SPC Gear LIX Plus“ pateikimas vartotojui nusipelnė atskiro žvilgsnio. Plastikinė pakuotė panašesnė į varžtų laikymo dėžę nei į kompiuterio pelės „namus“. Klausimų gali kelti plastikinės pakuotės ekologinis pagrįstumas – neabejoju, jog žemė padėkotų „SPC Gear“, jeigu ši pakuotė būtų pagaminta iš kartono.

N.Davalgos nuotr./Jeigu nebūtų lipduko, galvočiau, jog viduje slepiasi varžtai
N.Davalgos nuotr./Jeigu nebūtų lipduko, galvočiau, jog viduje slepiasi varžtai

Geroji sprendimo pusė yra ta, kad vienodų dėžučių pasaulyje toks sprendimas suteiks unikalią patirtį įsigijus šį produktą. Kompiuterijos pasaulyje, panašų įpakavimą teko matyti tik „Abkoncore“ pelėse.

Dėžutės viduje, apart pačios pelės, randame padelių komplektą, trumpą vartotojo vadovą bei firminius „SPC Gear“ lipdukus.

N.Davalgos nuotr./„SPC Gear LIX Plus“ komplektacija
N.Davalgos nuotr./„SPC Gear LIX Plus“ komplektacija

Detalus žvilgsnis

Pirmą kartą paėmus pelę į rankas pasirodė, kad ji surinkta prastai ir jos konstrukcija nėra tvirta. Tačiau tai yra apgaulinga – dėl mažo svorio, ji atrodo gležna, bet iš tiesų viskas yra surinkta tvarkingai ir konstrukcijoje nėra silpnų vietų.

Pelės forma yra labai paprasta. Tai neleidžia „SPC Gear LIX Plus“ tapti ergonomiškumo čempione, tačiau klasikiniai kontūrai puikiai „lips“ klasikos mėgėjams. Pradedant naudotis pele, šiek tiek neįprastumo suteikia ant korpuso esančios išpjovos, bet prie to greitai priprantama.

Renkant korpuso medžiagas, prioritetas buvo teikiamas ne jų kokybei, bet kuo mažesniam svoriui. Dėl to parinkta plastmasė yra kieta ir ne tokia maloni liesti, kaip esanti sunkesnėse pelėse. Be abejo, čia nėra jokių guminių paminkštinimų ar kitų komforto komponentų, galinčių pridėti papildomo svorio.

N.Davalgos nuotr./Man labiau patinka versija su juodais papildomais mygtukais
N.Davalgos nuotr./Man labiau patinka versija su juodais papildomais mygtukais

Pelė turi tris papildomus programuojamus mygtukus – vienas iš jų įmontuotas po ratuku, o likę du yra pelės kairiajame šone. Mano asmenine nuomone „SPC Gear“ prašovė jiems parinkdama raudoną spalvą, nes prie bendro dizaino daug geriau derėtų juodi analogai.

Pelės laidas yra kokybiškas ir panašu, kad tarnaus tikrai ilgai. Iki pilnos laimės jam trūksta šiek tiek lankstumo ir ilgio – 1,8 m ilgio kabelis galėtų būti išplėstas bent iki 2 m.

N.Davalgos nuotr./RGB apšvietimas – neatsiejama kiekvienos modernios pelės dalis
N.Davalgos nuotr./RGB apšvietimas – neatsiejama kiekvienos modernios pelės dalis

„SPC Gear LIX Plus“, kaip ir kiekviena madinga pelė, turi daugiaspalvius RGB efektus. Joje yra trys apšvietimo zonos, lengvai ir patogiai konfigūruojamos programinės įrangos pagalba. Skylėtas korpusas verčia viduje esantį „SPC Gear“ logotipą atrodyti keistai. Atrodo, jog jis yra įstrigęs tarp grotų ir negali išsivaduoti.

Pelėje slypi „Pixart PMW3360“ jutiklis. Tai yra gerai žinomas aukštos klasės gaminys, žinomas iš tokių pelių kaip „Corsair M65 PRO“ „Cooler Master MasterMouse Pro L“, „Fnatic Flick 2“, pirmosios ekranėlį turinčios pelės „Steelseries Rival 700“ bei krūvos „Zowie“ gaminių.

N.Davalgos nuotr./„SPC Gear“ logotipas atrodo tarsi įkalintas
N.Davalgos nuotr./„SPC Gear“ logotipas atrodo tarsi įkalintas

„SPC Gear LIX Plus“ pelės jutiklis gali pasigirti 12000 DPI jautrumu. Į kompiuterį duomenys siunčiami 1000 Hz sparta. Norintiems dar daugiau statistikos, galiu pasakyti, kad pelė per vieną sekundę gali užfiksuoti 6,35 metrus nueito kelio. Ar šis skaičius ką nors keičia realiame naudojime? Tikrai ne. Iš praktikos Jums užtenka žinoti tik tai, kad pelės veikia greitai ir be jokių problemų.

Kokybės ir kainos santykis

„SPC Gear LIX Plus“ pelė šiuo metu kainuoja apie 40 eurų. Jeigu Jums ši suma vis dar atrodo per didelė, galite rinktis „LIX“ versiją be pliuso, turinčią paprastesnį jutiklį. Ji kainuoja tik 25 eurus ir yra nesunkiai prieinama dar didesniam vartotojų ratui.

Nors „LIX“ yra pirmoji „SPC Gear“ pelių serija, tačiau ją galime laikyti pavykusiu produktu. Tai yra šiuolaikiškas produktas, turintis visas „ant bangos“ esančias savybes – ypač mažą svorį ir plačias valdymo galimybes turintį RGB apšvietimą. Kokybiškas jutiklis ir mygtukai leidžia pelei veikti be priekaištų.

Pats esu sunkių ir inertiškai judančių pelių mėgėjas, todėl šis produktas yra ne man. Bet jeigu Jūs ieškote prieinamos lengvos pelės, „LIX“ serija yra geras ir finansiškai draugiškas sprendimas. Vienintelis rastas rimtesnis trūkumas – gan trumpas laidas neturėtų daryti lemiamos įtakos atliekant galutinį pasirinkimą.

Neseniai apžvelgiame panašios kainų kategorijos žaidimų peles iš „Patriot Viper“ serijos. Neįmanoma nelyginti šių dviejų gamintojų panašumų ir skirtumų. Abu nori įkasti didžiausiems rinkos žaidėjams, siūlydami ypatingai gerą kainos ir kokybės santykį. „SPC Gear“ net nesiūlo įprastų pelių modelių, kompanija seka pačias naujausias svorio mažinimo mados tendencijas. Tuo tarpu „Patriot Viper“ nusprendė pasukti priešingu keliu ir siūlo senamadiškas, bet geras žaidimų peles, kuriose yra galimybė net ir įdėti papildomo svorio! Labai įdomu, kuri strategija bus veiksmingesnė, bet, kol abu gamintojai siūlo gerą kainos ir kokybės santykį, pergalės linkiu abiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas