Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pentagono NSO biuras pateikė naujus veiklos duomenis: nagrinėja 650 incidentų

Pentagono tarnybos, kuri nagrinėja pranešimus apie neatpažintus skraidančius objektus (NSO), vadovas šią JAV Kongresui sakė, kad šiuo metu nagrinėjami daugiau kaip 650 incidentai, tačiau iki šiol nė viename iš jų nebuvo jokių nežemiškos veiklos įrodymų ar fizikos dėsniams prieštaraujančių reiškinių, praneša „Science Alert“.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 NSO Pentagonas

2023 m. balandžio 19 d. Dr. Seanas M. Kirkpatrickas, visų sričių anomalijų tyrimo biuro (AARO) direktorius, davė parodymus JAV Senato Ginkluotųjų tarnybų komitetui, pateikdamas naujausią informaciją apie NSO tyrimus.

Atvirame Kongreso posėdyje buvo parodyti du nauji vaizdo įrašai, kuriuose pabrėžiama, kaip neseniai įsteigtas AARO gali paaiškinti kai kuriuos incidentus.

„Šiandien noriu pabrėžti, kad tik labai maža dalis pranešimų apie NSO pasižymi požymiais, kuriuos pagrįstai galima pavadinti anomaliais“, – sakė jis, – „Dauguma neatpažintų objektų, apie kuriuos pranešama AARO, pasižymi įprastomis balionų, bepiločių orlaivių sistemų, netvarkos, gamtos reiškinių ar kitų lengvai paaiškinamų šaltinių savybėmis.“

Viename vaizdo įraše, paskelbtame Pentagono interneto svetainėje, rodomas 2022 m. liepos 12 d. Artimuosiuose Rytuose įvykęs incidentas, kai virš, atrodo, karinės bazės praskrido rutulio formos objektas, kurį vaizdo įraše užfiksavo MQ-9 dronas. Šis objektas vis dar tiriamas ir lieka neidentifikuotas.

Kitame vaizdo įraše parodytas vaizdas iš incidento, kuris, Pentagono teigimu, įvyko virš Pietų Azijos 2023 m. sausio 15 d. Šiuo atveju dronas MQ-9 užfiksavo infraraudonųjų spindulių vaizdo įrašą, kuriame matomas kitas MQ-9, o kitas objektas praskrido pro matymo lauką. Šiuo atveju, atlikus analizę ir peržiūrėjus papildomą filmuotą medžiagą bei informaciją, nustatyta, kad objektas buvo komercinis orlaivis.

Dauguma kariuomenės pranešimų apie NSO atitinka panašias tendencijas: dauguma jų įvyksta 4572-7620 metrų aukštyje, t. y. karinių orlaivių kontroliuojamoje oro erdvėje. Dėl neišaiškintų stebėjimų AARO ekspertai mano, kad tikėtinas paaiškinimas yra tas, jog stebėjimai susiję su JAV priešininkų, o ne ateivių sukurtomis technologijomis.

52 proc. pranešimų susiję su objektais, kurie apibūdinami kaip „apvalūs arba sferiniai“. Daugumos apvalių objektų dydis svyruoja nuo 1 iki 4 metrų, jie apibūdinami kaip „balti, sidabriniai arba permatomi metaliniai“, o jų tariamas greitis svyruoja nuo stacionaraus iki dvigubai didesnio už garso greitį.

„Neturėdami pakankamai duomenų, mes negalime padaryti pagrįstų išvadų, atitinkančių aukštus mokslinius standartus“, – sakė S.M.Kirkpatrickas. Jis taip pat pabrėžė, kad jo komanda vis dar nerado jokių už Žemės ribų esančių stebėjimų paaiškinimų.

„Mūsų tyrimų metu AARO iki šiol nerado jokių patikimų įrodymų apie nežemišką veiklą, nežemiškas technologijas ar objektus, prieštaraujančius žinomiems fizikos dėsniams“, – sakė jis.

„Jei kada nors būtų gauta pakankamai mokslinių duomenų, kad aptiktą NSO galima paaiškinti tik nežemiška kilme, esame pasiryžę bendradarbiauti su savo tarpžinybiniais partneriais iš NASA, kad apie savo išvadas tinkamai informuotume JAV vyriausybės vadovybę“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas