Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po avarijos gruodį Rusijai pavyko nusiųsti į TKS erdvėlaivį „Progress“

Penktadienį Tarptautinę kosminę stotį pasiekė ir su ja susijungė rusų krovininis erdvėlaivis „Progress 66“ (kitur vadinamas MS 05). Prie TKS jis prisijungė Rusijos valdomoje zonoje, prie jungties "Pirs".
Kosminė kapsulė „Progress“
Kosminė kapsulė „Progress“ / Scanpix nuotr.

„Progress 66“ trečiadienį sėkmingai iškilo į kosmosą iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane. Į TKS jis nugabeno daugiau nei 2 tonas krovinių. tarp jų – degalai, oras, maistas, TKS palaikymo sistemoms būtina įranga, asmeniniai siuntiniai įgulos nariams.

2016 m. gruodžio 1 d. panašaus skrydžio metu Rusijos kosminis laivas patyrė avariją – dėl raketos gedimo „Progress 65“ nesugebėjo pakilti į reikiamą aukštį ir sudegė atmosferoje.

Kaip praneša agentūra „Roskosmos“, penktadienį susijungimas su TKS vyko sklandžiai – taip, kaip numatyta dviejų parų plane.

Ketvirtadienį Tarptautinės kosminės stoties astronautai panaudojo robotizuotą ranką ir sėkmingai pasigavo bei prijungė prie stoties privačios amerikiečių kosmoso kompanijos „SpaceX“ krovininį laivą „Dragon“. Taigi, jei ir „Progress 66“ prisišvartuos sėkmingai, stoties įgulai reikės iškrauti daugiau kaip 5 tonas įvairių atsargų ir įrangos iš abiejų kosminių sunkvežimių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas