Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėti ruošti rinkos poreikius atitinkantys IT specialistai

Pirmieji dalyviai kvietimus gavo po mėnesius trukusios trijų etapų atrankos. Lietuvoje ‘nuotolines duris’ atvėrė IT edukacijos startuolis „Turing College“. Tai – duomenimis grįsta mokymų programa, sukurta tiesiogiai bendradarbiaujant su IT rinka. Vietoje diplomo ji teikia darbo vietas, o mokestį už studijas įgalina mokėti ne studijuojant, bet įsidarbinus ir pasiekus ne mažesnį, kaip 2200 eur atlyginimą.
Turing College
Turing College / Partnerio nuotr.

Pirmieji programos dalyviai į grupes susirinko iš Lietuvos, Olandijos, Lenkijos ir Serbijos. 1,2 mln. eurų finansavimą pritraukęs IT švietimo startuolis oficialiai startavo su paklausia rinkoje duomenų mokslo programa.

„Su džiaugsmu galime oficialiai paskelbti – startavome. Didelį dėmesį skyrėme programos dalyvių atrankai. Ji vyko keliais etapais: kandidatai turėjo atrankos užduotis ir interviu pokalbius. Atranka vyko labai panašiai, kaip ir darbinantis į didesnes technologijų kompanijas. Sulaukėme arti 600 kandidatų. Iš jų kvietimus gavo 44 dalyviai. Jie pasižymėjo aukšta motyvacija ir reikiamais įgūdžiais duomenų mokslų programai“, – sakė „Turing College“ vadovas Lukas Kaminskis.

Vietoje diplomo – įdarbinimas

„Turing College“ mokymosi modelis atkartoja IT komandų darbą realiose technologijų įmonėse ir ugdo techninius bei ‘minkštuosius’ dalyvių įgūdžius. Pastarieji yra ypač reikšmingi, siekiant užimti aukštesnes pareigas.

Startuolis glaudžiai bendradarbiauja su IT rinka. Domenų mokslo programą čia ruošia „Vinted“ mašininio mokymosi inžinieriaus, Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos prezidento Dovydo Čeilutkos vadovaujama specialistų komanda. „Turing College“ dalyviams praktines programos užduotis kuria tokios rinkos lyderės, kaip „Tesonet“, „Omnisend“ ir kitos kompanijos-partnerės.

Mokėjimas už programą – tik įsidarbinus

Edukacijos startuolis savo dalyviams taiko pajamų dalijimosi mokestį (ang. Income Share Agreement (ISA)). Tai – plačiai vakarų pasaulyje paplitęs mokesčio už studijas modelis, kuris leidžia už įgytas žinias pradėti mokėti tik pradėjus jas taikyti, t.y., tik įsidarbinus.

„Turing College“ atveju, susitarimas įsigalioja, kai programos dalyvis įsidarbina ir pasiekia ne mažesnį, kaip 2200 eur atlyginimą. Tokiu atveju, „Turing College“ alumni pradeda mokėti 18 proc. įmokas nuo gaunamo atlygio.

Apie „Turing College“

„Turing College“ siekia transformuoti IT mokslą priartinant prie rinkos ir kuriant duomenimis grįstą mokymosi standartą. IT švietimo startuolis, priklauso alternatyvaus aukštojo išsilavinimo ir neformaliojo technologinio ugdymo tinklui „Turing Society“, plėtojamam jau penkerius metus. IT studijas, paremtas Harvardo Universiteto CS50 metodologija, ši bendruomenė jau yra parengusi ir ISM universitetui.

Šio tinklo valdomas kompiuterių mokslo ir verslumo mokyklas „Turing School“, veikiančias nuo 2016 metų, jau baigė per 400 Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos moksleivių. Tuo pačiu vardu frančizės pagrindu švietimo įstaigos taip pat veikia Meksikoje ir Olandijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas