Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieinama kaina, bet ar verta dėmesio? „OneOdio F1“ TWS ausinių apžvalga

Norite gerų TWS tipo ausinių? Tai labai paprasta, tereikia turėti laisvus 200 eurų. Tačiau ar galima įsigyti geras ausines už mažesnį – 30 eurų biudžetą?
Nebrangios „OneOdio F1“ TWS ausinės
Nebrangios „OneOdio F1“ TWS ausinės / N.Davalgos nuotr.
Temos: 1 Ausinės

Pigiausias TWS tipo ausines galima nusipirkti už nesuvokiamai mažą kainą. Sumokėję vos kelis eurus, gauname dvi bevieles ausines, kas skamba kaip neįtikėtinai geras sandoris.

Deja, tai būna vos veikiantys prietaisai su menkomis baterijų talpomis, nestabiliu „Bluetooth“ ryšiu ir krūva kitokių problemų, kurios greitai tokias ausines paverčia elektronikos šlamštu. Garso kokybės trūkumas net nebūtų didžiausių tokių ausinių problemų penketuke.

Stabiliai veikiančių TWS ausinių kainos prasideda nuo 15 – 20 eurų, o už dvigubai didesnę kainą galime turėti šiokių tokių lūkesčių ir garso kokybės klausimu. „OneOdio F1“ yra vienos iš pigesniųjų TWS ausinių, kainuojančių 30 eurų. Stebuklų nebūna, dėl to joms nekeliame aukštų standartų, bet pademonstruoti patenkinamą veikimą šis gaminys privalės.

N.Davalgos nuotr./ Paprasta ausinių pakuotė
N.Davalgos nuotr./ Paprasta ausinių pakuotė

Labai džiugu, kad „OneOdio F1“ net ir pigiose ausinėse nepasikuklino pridėti du papildomus skirtingo dydžio ausų antgalius. Šioje kainų kategorijoje dažnai „pamirštama“ pridėti tokius priedus. Taip pat radome ir USB-C įkrovimo kabelį bei informacinę literatūrą.

Ausinės veikia stabiliai, be jokių „Bluetooth“ ryšio trikdžių, netikėtų atsijunginėjimų ir kitų anomalijų. Šalia to, gauname ir naudingą papildomą funkciją. Kiekvieną ausinę lengvai galima susieti su skirtingu garso šaltiniu. Tai gali būti patogu keliaujant dviese. Turėdami tik vieną ausinių porą, galėsite klausytis skirtingų dalykų.

N.Davalgos nuotr./OneOdio F1“ kompletktacija
N.Davalgos nuotr./OneOdio F1“ kompletktacija

Dizainas yra stiprioji šių ausinių pusė. Jos turi dailias charakteringas linijas. Galime rinktis iš trijų spalvų variantų – juodo, rožinio ar balto. Pastarasis man patiko labiausiai, nes šalia baltos spalvos yra ir atitinkamas kiekis skoningai derančių juodų detalių, likusieji variantai yra vienspalviai.

Manau blogiausia, ką gali padaryti (o dažniausiai ir padaro) smulkesnis gamintojas, kurdamas TWS ausinių dizainą, tai išleisti dar vieną nuobodžią „AirPods“ kopiją, kurių ir taip yra sukurta šimtai. Nykščiai į viršų „OneOdio“, kurie atsisakė paties lengviausio kelio.

„OneOdio F1“ turi gerai apgalvotas ir tiksliai veikiančias valdymo gestais komandas. Ausinės yra kiek didokos, tai supaprastina užduotį pagerinti baterijos tarnavimo laiką ir leidžia išgauti kiek geresnę garso kokybę. Tai gali nepatikti mažųjų ausinių mėgėjams, bet bent man didesnių trikdžių tai nesukėlė.

N.Davalgos nuotr./Ausinių dizainas nėra nuobodžiai šabloniškas
N.Davalgos nuotr./Ausinių dizainas nėra nuobodžiai šabloniškas

Tiek ausinių, tiek įkrovimo stotelės plastiko kokybė primena vienkartinius skutimosi peiliukus. Ir tai nestebina – ausinės kainuoja tiek, kiek keli pakeliai vienkartinių skustukų, o ausinės dar ir bevieliu būdu garsą turi kažkaip išgauti. Jeigu brangių ausinių dėklą nešiočiau galinėj kelnių kišenėj, tai bijočiau jį subraižyti, tuo tarpu šias ausines – sutrupinti.

Muzika ausinukuose skleidžia 10 mm dydžio garsiakalbiai. Atkuriamas garsas yra patenkinamos kokybės. Jis tikrai nėra idealus, bet skambesys tenkins nedidelius lūkesčius ir finansus turinčio vartotojo poreikius.

Lygiai taip pat, kaip anksčiau apžvelgtos „OneOdio A70“, šios ausinės sureguliuotos taip, kad žemi dažniai būtų juntami stipriau už vidutinius ir ar aukštuosius. Tiesa, šiandien testuojamose ausinėse, minėtasis efektas yra kiek silpnesnis.

N.Davalgos nuotr./Ausinių ir įkrovimo stotelės medžiagų kokybė nekelia didelių simpatijų
N.Davalgos nuotr./Ausinių ir įkrovimo stotelės medžiagų kokybė nekelia didelių simpatijų

Ausinės gali veikti labai garsiai, bet garsumo lygiui pakilus aukščiau 80% proc. muzikos kokybė visiškai pranyksta, atsiranda pašaliniai garsai. Toks klausymasis gali pakenkti klausai tiek dėl per didelio garso kiekio, tiek dėl baisaus skambesio. Todėl būtina atsakingai pasirinkti ausinių garsumo lygį.

„OneOdio F1“ neturi aktyviojo triukšmo slopinimo sistemos. Šiuo klausimu nepadeda ir ausinių korpusas, kuris izoliuoja tik labai mažą dalį aplinkos garso.

Kalbant apie baterijos budėjimo laiką, gamintojas deklaruoja 5 valandas veikimo vienu įkrovimu ir 20 valandų veikimo energiją papildant ausinių dėklu. Tai užtikrina 50 mAh baterija kiekviename ausinuke ir 300 mAh talpos ausinių dėklas. Artimus skaičius pavyko pasiekti ir realaus testo metu, o tokie rezultatai nuteikia pozityviai. Vienintelis trūkumas šiuo klausimu – kiek ilgokas 1,5 valandos įkrovimo laikas.

Verta pirkti?

„OneOdio F1“ TWS ausinės šiuo metu Lietuvoje kainuoja apie 30 eurų. Jos siūlo vidutinišką garso kokybę, už truputėlį mažesnę, nei vidutinė, kainą. Tai yra labai paranku, ieškantiems geriausio kainos ir kokybės santykio.

N.Davalgos nuotr./Šios ausinės stebuklų nedaro, bet savo kainą atperka
N.Davalgos nuotr./Šios ausinės stebuklų nedaro, bet savo kainą atperka

Ausinės veikia stabiliai ir, atsižvelgiant į kainą, atkuria pakankamos kokybės garsą. Gamintojas nusprendė suderinti ausines pagal žemų dažnių mėgėjų norus. Nors už tokią kainą nepavyko parinkti kokybiškų medžiagų, bet ausinių dizainas yra gan dailus. „OneOdio F1“ nėra pačios kompaktiškiausios ausinės, bet tai kompensuojama geru baterijos tarnavimo laiku.

Garso kokybės klausimu, „OneOdio F1“ yra žingsneliu priekyje, lyginant su keliais eurais brangesnėms „Xiaomi Redmi Buds 3“. Pastarosios pasižymi gan panašiomis savybėmis, bet yra kompaktiškesnės, pagamintos iš kokybiškesnių medžiagų, turi dailų, bet labai nuobodų ir šablonišką dizainą. Labai panašius žodžius galėčiau pasakyti ir apie kitą konkurentą – „Honor Earbuds X“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas