Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš ukrainiečius rusų pasitelktas paslaptingas ginklas: ką apie jį žinome?

Liepos 20-osios naktį Rusija, atakuodama Ukrainą, panaudojo ne tik raketas ir dronus kamikadzes „Shahed-136“, bet ir naują „nenustatyto tipo“ droną, skelbia „Defense Express“.
Rusijos atakos padariniai Kyjive
Rusijos atakos padariniai Kyjive / Socialinių tinklų nuotrauka

Būtent taip ginklas įvardyjamas Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų vadavietės ataskaitoje, kurioje teigiama, kad 13 iš 16 paleistų „Shahed“ dronų buvo numušti, numuštas ir vienas nenustatyto tipo dronas.

Vėliau internete pasirodė pirmoji drono nuolaužų nuotrauka, iš kurios matyti, kad jis iš tiesų labai skiriasi nuo „Shahed-136“.

Be to, buvo patikslinta, kad jis skrido itin mažame 20–30 metrų aukštyje, o tai rodo, kad greičiausiai tai buvo dronas kamikadzė.

Be to, iš savo šaltinių „Defense Express“ gavo daugiau šio numušto drono nuotraukų. Remiantis jomis, atrodo, kad tai buvo bepilotis orlaivis, kurio ilgis daugiau kaip 4 metrai.

Galima pastebėti, kad jis panašus į rusišką „ZALA 421-20“, kuris turi panašių savybių. Tačiau „ZALA“ priklauso žvalgybos kategorijai ir vargu ar skraidytų tokiame mažame aukštyje. Be to, tokio tipo bepiločiai orlaiviai nėra plačiai paplitę ir mažai tikėtina, kad jie vis dar gaminami, nes bendrovės produktų kataloge jo nebėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?