Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priežiūros institucijos tikrina „Vinted“ dėl asmens duomenų tvarkymo

Vienintelis Lietuvos vienaragis – didžiausia Europoje internetinė naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“ – pastaruoju metu susiduria su nesklandumais. Lietuvos, Lenkijos ir Prancūzijos asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijos bendradarbiauja tirdamos įmonės atitiktį Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui (BDAR).
„Vinted“
„Vinted“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dėmesys blokavimo procedūroms ir asmens tapatybių kortelėms

Atsižvelgiant į tai, kad UAB „Vinted“ pagrindinė buveinė yra Lietuvoje, vadovaujanti priežiūros institucija yra Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI).

„Dėl šios priežasties nacionalinės priežiūros institucijos kartu nusprendė sudaryti darbo grupę, kuri palengvintų koordinuotus veiksmus sprendžiant gautus skundus. Taip bus užtikrintas nuoseklus ir efektyvus bendrovės „Vinted“ vykdomo duomenų tvarkymo atitikties BDAR nuostatoms tyrimas“, – teigiama VDAI pranešime.

„Vinted“ atstovas 15min pripažino, kad kompanija sulaukė formalaus Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos kreipimosi: „Norime pabrėžti, kad esame visiškai įsipareigoję užtikrinti privatumą ir tinkamai saugoti mūsų narių duomenis. Visapusiškai bendradarbiausime su duomenų apsaugos institucijomis“.

Lapkričio 8 d. jau buvo surengtas pirmasis posėdis dėl susidariusios situacijos.

„Atsižvelgiant į tai, kad buvo gauta nemažai skundų dėl Lietuvoje registruotos įmonės UAB „Vinted“, valdančios internetinę drabužių pardavimo svetainę vinted.com, Lietuvos, Lenkijos ir Prancūzijos asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijos bendradarbiauja tirdamos įmonės atitiktį Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui (BDAR)“, – teigiama VDAI pranešime.

Informuojama, kad priežiūros institucijos ypač daug dėmesio skiria svetainės valdytojo reikalavimui „Vinted“ paskyros naudotojui pateikti asmens tapatybės kortelės kopiją, kad būtų atblokuotos lėšos, gautos iš pardavimų „Vinted“ paskyroje, ir su tokiu reikalavimu susijusį teisinį pagrindą, numatoma tirti. Taip pat dėmesys bus skiriamas „Vinted“ paskyros blokavimo procedūrai, jos kriterijams bei atitinkamiems asmens duomenų saugojimo terminams.

2019 metų lapkritį „Vinted“ įmonė pranešė pritraukusi 128 mln. eurų investiciją ir tapusi pirmuoju Lietuvos technologijų startuoliu, kurio vertė pasiekė milijardą eurų.

Šių metų gegužę įmonė pritraukė rekordinę 250 mln. eurų investiciją, o vertę išaugino iki 3,5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas