Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programavimo konferencija Lietuvoje vienija jėgas su Uncommon.lt: pokyčiai kuriami pasitelkiant technologijomis

Šį trečiadienį prasidės jau dešimta Lietuvos bei kitų Europos šalių mėgstama programavimo konferencija „Build Stuff“. Šie metai – dedikuoti kosmosui bei inovacijoms. Temos pavadinimas – „Decode Your Space“.
Build Stuff
Build Stuff / Organizatorių nuotr.

Konferencijos formatas šiais metais pasirinktas hibridinis – renginys bus pasiekiamas visiems: tiek „Online“ platformoje, tiek fiziniame renginyje.

Pasak konferencijos vadovės Neringos Young – svarbiausia yra tai, kad visi galėtų gauti naudos iš šio renginio: „Dabartinė situacija pasaulyje riboja galimybės. Na, taip bent jau atrodytų iš šalies. Bet technologijų dėka mes galime į šį renginį įtraukti visus, besidominčius programavimu ir norinčiais tapti šio pasaulio dalimi. Ar gi tai nėra svarbiausia bendruomenės dalis?“.

VIDEO: Build Stuff'21 - Decode Your Space | a Hybrid Event

Šiame renginyje dalyvaus daugiau, nei šimtas tarptautinių bei nusipelniusių pranešėjų. Vieni jų – Grady Booch, UML kalbos kūrėjas, Kevlin Henney - autorius, mentorius bei žinomas pranešėjas, Julie Lerman – programuotoja bei mentorė su daugiau, nei 30 metų patirtimi ir daugelis kitų.

Konferencija vyks iki penktadienio (lapkričio 19 dienos), o po to seks net dešimt dienų dirbtuvių su 5 tarptautiniais bei nusipelniusiais savo profesijoje mentoriais Online būdu.

2021 metai – ne išimtis, kai „Build Stuff“ vienija jėgas su iniciatyvomis ar projektais, siekiančiais padėti kitiems. „Šiais metais dirbame su ne pelno siekiančia iniciatyva „Uncommon.lt“, kurių tikslas – padėti mokytis augti programavimo pasaulyje tiems, kurie negali sau to leisti dėl įvairių priežasčių“ – sako N.Young.

Asmeninio archyvo nuotr./„Uncommon LT“ komanda
Asmeninio archyvo nuotr./„Uncommon LT“ komanda

Apie „Uncommon.lt“ projektą

„Uncommon.lt” – technologijų ugdymo programa, skirta regionuose gyvenančiam ir socialinę atskirtį patiriančiam jaunimui, kuri prasidės 2022 metų pavasarį Panevėžyje.

„Uncommon.lt” sukurta norintiems išmokti programuoti bei kitų IT įgūdžių ir yra orientuota į socialinio pokyčio kūrimą pasitelkiant technologijas. Vienas iš jos siekių yra kurti projektus su pridėtine verte, spręsti realius iššūkius savo bendruomenėje ir praktiškai pritaikyti savo žinias bei ugdyti antreprenerystės ir kitus minkštuosius įgūdžius. Programa kviečia dalyvauti jaunimą, kuris norėtų žengti į technologijų sritį, tačiau tam pritrūko pasitikėjimo, motyvacijos ar finansinių galimybių.

„Džiaugiamės, kad socialiai atsakinga „Build Stuff” konferencija, šiais metais pakvietė prisijungti ir mus. „Uncommon.lt” tai yra puiki galimybė pristatyti mūsų nepelno siekiantį projektą renginyje aktyviai dalyvaujančiai technologijų profesionalų bendruomenei ir susirasti bendraminčių.” – sako programos bendraįkūrėjai Peter Kazickas ir Ugnė Balčiūnaitė.

Paklausti apie programos tikslus „Uncommon.lt” komandos nariai sako, kad svarbiausia – nuoseklus tech bendruomenės telkimas ir auginimas: „Vos pradėję savo misiją pirmiausia siekiame tapti iniciatyvia technologijų sektoriaus tinklo dalimi, orientuota būtent į socialinio pokyčio kūrimą, ir aktyviai bendradarbiauti atveriant jaunimui kelius pradėti savo profesinį kelią šioje srityje.”

Daugiau apie projektą galite sužinoti : https://uncommon.lt/en/

Daugiau informacijos apie artėjančią “Build Stuff” konferenciją rasite: https://www.buildstuff.events/ bei jų Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/buildStuffconf

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas