Šokolado ir kakavos gaminiais garsėjanti bendrovė skelbia, kad atradimo pagrindas – kitokia cukraus struktūra. Dėl jos cukrus greičiau tirpsta, todėl, net jei jo pavartojama ir mažiau, liežuvis tai suvokia tarsi didesnį kiekį įprastinio cukraus.
Naujoviško cukraus, galinčio reikšmingai sumažinti bendrą cukraus kiekį konditerijos gaminiuose, gamybos procesą ketinama patentuoti.
Cukrus yra nurodomas kaip vienas iš pagrindinių nutukimo epidemijos kaltininkų, todėl sveikatos apsaugos organizacijos nuolat ragina saldumynų gamintojus mažinti nereikalingo cukraus kiekį savo gaminiuose.
Tad, jeigu „Nestle“ paskelbtas atradimas pasiteisins, jis taps labai laukiamu pokyčiu, naudingu ir išvaizdos, ir sveikatos požiūriu.
Greičiau tirpstančio cukraus naudojimą masinėje gamyboje „Nestle“ ketina pradėti 2018 metais.