Rado būdą „baltosios mirties“ suvartojimą sumažinti beveik per pusę

Šveicarijos įmonė „Nestle“ paskelbė, kad jos mokslininkai sugalvojo būdą sudaryti kitokios struktūros cukrų – beveik tokį patį natūralų, tik saldesnį, todėl šios bendrovės gaminamame šokolade jo be žalos skoniui bus galima dėti iki 40 proc. mažiau be jokios žalos skoniui, rašo theguardian.com.
Cukrus
Cukrus / 123rf.com nuotr.

Šokolado ir kakavos gaminiais garsėjanti bendrovė skelbia, kad atradimo pagrindas – kitokia cukraus struktūra. Dėl jos cukrus greičiau tirpsta, todėl, net jei jo pavartojama ir mažiau, liežuvis tai suvokia tarsi didesnį kiekį įprastinio cukraus.

Naujoviško cukraus, galinčio reikšmingai sumažinti bendrą cukraus kiekį konditerijos gaminiuose, gamybos procesą ketinama patentuoti.

Cukrus yra nurodomas kaip vienas iš pagrindinių nutukimo epidemijos kaltininkų, todėl sveikatos apsaugos organizacijos nuolat ragina saldumynų gamintojus mažinti nereikalingo cukraus kiekį savo gaminiuose.

Tad, jeigu „Nestle“ paskelbtas atradimas pasiteisins, jis taps labai laukiamu pokyčiu, naudingu ir išvaizdos, ir sveikatos požiūriu.

Greičiau tirpstančio cukraus naudojimą masinėje gamyboje „Nestle“ ketina pradėti 2018 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų