Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ragina suspėti pasinaudoti paskutine proga: ar jau išnaudojote valstybės skiriamus 500 eurų kursams?

Gali būti, kad vis dar nežinote, jog savo tobulėjimui ir kompetencijų didinimui turite net iki 500 eurų. Tiesa, norint juos išnaudoti dar šiemet, būtina suskubti – lėšų likutis, skirtas prioritetinėms valstybės finansuojamų programų sritims, sparčiai tirpsta, rašoma „CodeAcademy“ pranešime spaudai.
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Eurai
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Eurai

Šiemet savo kompetencijas vis dar gali suspėti pakelti tie, kurie nori lavinti skaitmeninius įgūdžius. Anot „CodeAcademy“ vadovo Edvino Šumsko, vis dar galima nemokamai baigti programavimo ir kitus kursus.

Vis dar galima mokytis

Jei šiemet dar nespėjote pasinaudoti galimybe įgauti naujų įgūdžių, tačiau apie tai galvojate – reikėtų paskubėti. Nacionalinės suaugusiųjų švietimo platformos Kursuok.lt mokymų krepšelio lėšos sparčiai tirpsta, tad norintys dar šiemet pasinaudoti iki 500 eurų valstybės finansavimu, į kursus turi registruotis jau dabar.

Tai dar gali padaryti tie, kurie nori gerinti savo skaitmenines žinias – šiai prioritetinei sričiai valstybė skiria 50 proc. finansavimo iš 5,4 mln. eurų šiems metams numatyto bendro biudžeto. Daugelio kitų krypčių kursams skirtos lėšos šiemet jau yra rezervuotos.

Pasak E.Šumsko, šiemet užsiregistravus į kursus, vis dar galima spėti išmokti populiariausių programavimo kalbų (Front-End, Python) ar gilintis į naująsias technologijas dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo, duomenų analitikos, testavimo, projektų valdymo, tinklalapių dizaino (UX/UI) ar skaitmeninės rinkodaros programose.

Lietuviai mokytis nori

Platformos Kursuok.lt tyrimų duomenimis, net 4 iš 10 Lietuvos gyventojų teigia, kad jų turimi gebėjimai neatitinka poreikių pagal turimą profesiją. Dar ketvirtadalis apklaustųjų susiduria su kompetencijų trūkumu. Lietuviai suaugusiųjų mokymą vertina palankiai, tačiau per pastaruosius penkerius metus kvalifikaciją kėlė tik kas trečias gyventojas.

Kursuok.lt yra vieno langelio principu veikianti nacionalinė suaugusiųjų švietimo platforma, kurioje žmonės gali rinktis jiems reikalingus bei valstybės prioritetus atitinkančius mokymus ir gauti finansavimą iki 500 Eur. Tokiu būdu siekiama skatinti suaugusiuosius ugdyti bendrąsias ir profesines kompetencijas, sudaryti galimybes mokytis norinčiam asmeniui pretenduoti į valstybės skiriamą finansavimą.

Finansavimą pasirinktiems kursams gali gauti 18-65 m. dirbantys asmenys, turintys profesinį arba aukštąjį išsilavinimą. Iki 500 Eur siekiantis kursų krepšelis vienam žmogui skiriamas kas 5 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas