Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Retas vaizdo įrašas: kaip rykliai vienas kitam pataikauja ir tai neatrodo linksmai

Australijoje esančiame akvariume kamera užfiksuotas ne itin jausmingas ryklių poravimosi elgesys. Retoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip pilkieji rykliai praneša vienas kitam, kad yra susidomėję, ir, tiesą sakant, dėl tokio reginio palengvėja, kad nesi ryklys, skelbia iflscience.com.
Rykliai
Rykliai / Stop kadras
Temos: 1 Ryklys

Rykliai, garsėjantys savo žandikauliais, taip pat gali pasigirti ir aštriais dantimis. Įspūdingoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip jie vienas kitam „meiliai vis įkanda“, o toliau seka daugybė nepatogių stumdymų.

„Tai tarsi povandeninis tango, – sakė Sidnėjaus akvariumo „SEA LIFE“ atstovas Patrickas Nelsonas, – „Mes užfiksavome neįtikėtinus kadrus, kaip šie nuostabūs gyvūnai sukasi vandenyje. Tai – retas ir jaudinantis reginys, atskleidžiantis natūralų jų poravimosi būdą.“

„SEA LIFE“ Sidnėjaus akvariume gyvena didžiausia Australijoje pilkųjų ryklių (Carcharias taurus) populiacija. Todėl jis puikiai tinka fiksuoti šių gyvūnų elgesio būdus.

Rykliai kandžioja vienas kitam pelekus ir tuo pat metu sukasi, aiškiai ruošdamiesi artėjančiam poravimosi sezonui. Patinai taip pat apverčia pateles, taip palengvindami apvaisinimo procesą. Beje, ryklių apvertimo taktiką naudoja ir mokslininkai, tik kitu tikslu – siekdami paralyžiuoti savo plėšriuosius tyrimų objektus.

Tai darant sukeliama „toninio nejudrumo“ būsena, dėl kurios ryklys beveik hipnotizuojamas ir beveik 15 minučių visiškai nejuda, ir tai galima atlikti su įvairiais rykliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas