Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai išveža šiuos šarvuočius iš sandėlių: pasakė, kiek jų gali turėti iš tiesų

Palydovinės nuotraukos atskleidžia, kad rusų okupantai aktyviai iš sandėlių išveža šarvuotuosius transporterius „BRDM-2“, rašo „Defense Express“.
Palydovinės nuotraukos atskleidžia, kad rusų okupantai aktyviai iš sandėlių išveža šarvuotuosius transporterius „BRDM-2“.
Palydovinės nuotraukos atskleidžia, kad rusų okupantai aktyviai iš sandėlių išveža šarvuotuosius transporterius „BRDM-2“. / Atvirų šaltinių nuotr.

„BRDM-2“ yra prastai pritaikytas šarvuotojo transporterio vaidmeniui, nes šioje transporto priemonėje nenumatytas skyrius pėstininkams.

Todėl gali būti, kad rusai „BRDM-2“ perkomplektuoja pirmiausia kaip mobilią ugnies paramos priemonę su 14,5 mm kulkosvaidžiu „KPVT“ ir 7,62 mm kulkosvaidžiu „PK“.

Be to, aktyvų pakartotinį „BRDM-2“ eksploatavimą gali lemti ir tai, kad dėl nuostolių, patirtų kovų su ukrainiečiais metu, trūksta šarvuočių „BTR-82“ ir „BTR-80“, taip pat šarvuočių „MT-LB“.

Rusija taip pat gali pakartotinai pradėti eksploatuoti specializuotas karines transporto priemones, sukurtas šio šarvuotojo transportero pagrindu, pavyzdžiui, savaeiges prieštankinių valdomų raketų sistemas.

Remiantis „Military Balance 2024“ duomenimis, Rusija sandėliuose praktiškai nebeturi „BRDM-2“. Teigiama, kad šių metų pradžioje okupantai sandėliuose turėjo tik 100 šių šarvuočių.

Tačiau, anot leidinio, esą galima daryti išvadą, kad tikrasis „BRDM-2“ transporto priemonių skaičius Rusijos sandėliuose šių metų pradžioje galėjo būti gerokai didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento