Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija paleido sugedusią sparnuotoją raketą „Kh-22“: skrydžio viduryje sugedo

Atakoje dalyvavo 14 „Shahed“ tipo bepiločių orlaivių, kurie visi buvo sunaikinti, o sparnuotoji raketa „Kh-22“ skrydžio viduryje sugedo, praneša „Defense Express“.
„Shahed-136“
Shahed-136 / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Nuo 2023 m. lapkričio 21 d. 20 val. vakaro iki 2023 m. lapkričio 22 d. 3 val. ryto rusai surengė oro ataką iš pietryčių krypties (Primorsko-Achtarsko, Rusija), panaudodami 14 „Shahed“ tipo bepiločių orlaivių ir iš bombonešio „Tu-22M3“ paleistą sparnuotąją „raketą Kh-22“, praneša Ukrainos karinės oro pajėgos.

Ukrainos karinėms oro pajėgoms vykdant kovinius veiksmus, bendradarbiaujant su Ukrainos sausumos pajėgų ir Nacionalinės gvardijos priešlėktuvinės gynybos daliniais, buvo sunaikinti visi 14 „Shahed-131/136“.

Gynyboje nuo šios oro atakos dalyvavo naikintuvai, priešlėktuvinės raketinės pajėgos ir mobilieji ugnies padaliniai Dniepropetrovsko, Zaporižės, Kijivo, Žytomyro, Vinicos ir Chmelnyckio srityse.

Sparnuotoji raketa „Kh-22“ nepasiekė taikinio ir nukrito atviroje vietovėje Zaporižės srityje, sprogimo banga apgadino privačius namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas