Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas Rusijos politikų užmojis: mūšio zonoje neleisti kareiviams naudotis išmaniaisiais telefonais

Rusijos Valstybės Dūmos žemieji rūmai pasiūlė naujas pataisas, pagal kurias elektroninių prietaisų nešiojimasis mūšio zonoje Ukrainoje, būtų laikomas „šiurkščiu drausminiu nusižengimu“, skelbia defence-blog.com.
Rusijos kariuomenei gresia išmaniųjų telefonų draudimas.
Rusijos kariuomenei gresia išmaniųjų telefonų draudimas. / „Scanpix“/AP nuotr.

Valstybės Dūmos gynybos komitetas pritarė šioms pataisoms, kurias priėmus Rusijos kariškiams, pažeidusiems draudimą, būtų taikomas drausminis areštas iki 10 parų.

Pasiūlymas sukėlė nemažą Rusijos karinių tinklaraščių autorių pasipriešinimą. Daugelis iš jų teigia, kad elektroniniai prietaisai vaidina labai svarbų vaidmenį mūšio lauke, nepaisant su tuo susijusios rizikos.

„Dabar ponai deputatai (kuriuos visi rinkome) nori pradėti bausti už telefonus kare, kurie ten tiesiogine prasme atlieka vieną iš lemiamų vaidmenų, atmetus niuansus“, – pastebi vienas tinklaraštininkas, reikšdamas nusivylimą dėl galimų naujų taisyklių.

Rusijos įstatymų leidėjai pareiškė, kad elektroninius prietaisus, įskaitant išmaniuosius telefonus, priešininkai gali panaudoti žvalgybinei informacijai rinkti, atskleisti karių buvimo vietas ir judėjimą. Rusijos kariuomenė susidūrė su iššūkiais, siekdama užtikrinti operatyvinį saugumą, ir pasitaikė atvejų, kai dėl asmeninių prietaisų naudojimo buvo atskleista slapta informacija.

Manoma, kad naujomis drausminėmis priemonėmis stengiamasi pažaboti šią riziką, užtikrinant griežtesnę karinio personalo naudojimosi tokiais prietaisais kontrolę. Tačiau šį klausimą apsunkina tai, kad šiuolaikiniame kare bendravimui ir koordinavimui naudojami elektroniniai prietaisai.

Kariniai ekspertai ir analitikai pažymėjo, kad nors draudimu siekiama padidinti saugumą, jis taip pat kelia praktinių sunkumų. „Sudėtinga suderinti operatyvinį saugumą su poreikiu veiksmingai komunikuoti ir realiuoju laiku dalytis informacija mūšio lauke“, – sakė su situacija susipažinęs gynybos analitikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas